Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Salvador Caragea, schimbat de la șefia IPJ Gorj (VIDEO)

Salvador Caragea, schimbat de la șefia IPJ Gorj (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 06 Feb 2015, 13:21
Salvador Caragea, schimbat de la șefia IPJ Gorj (VIDEO) Foto: gorjnews.ro Eveniment
Schimbare surprinzătoare la vârful IPJ Gorj. Comisarul-şef Viorel Salvador Caragea a fost schimbat de la şefia Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Acesta a fost mutat şef peste câinii poliţişti din Sibiu. Salvador Caragea este unul dintre cei mai controversaţi oameni din Poliţia Română. Acesta a fost acuzat de zeci de ori de abuzuri. De asemenea, sunt de notorietate relaţiile sale la vârful politicii româneşti.

Deşi părea până acum de neclintit, Salvador Caragea a fost înlocuit de la şefia IPJ Gorj. Comisarul-şef a fost trimis să se ocupe de câinii poliţişti din Sibiu. Acesta va fi şef al Centrului Chinologic din oraş.

”Prin dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, cu aprobarea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu data de 06 februarie., comisar-şef de poliţie Caragea Viorel-Salvador va fi împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de director al Centrului Chinologic "dr. Aurel Greblea" - Sibiu, urmând ca în funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj să fie împuternicit comisar-şef de poliţie Parepa Gheorghe”, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De-a lungul timpul, Salvador Caragea s-a aflat în centrul a nenumărate scandaluri. Comisarul şef a fost denunţat de mai mulţi poliţişti din judeţ pentru abuz. Caragea a primit însă neînceperea urmării penale din partea procurorilor.

Fostul şef al IPJ Gorj a fost acuzat şi de presiuni asupra angajaţilor şi a oamenilor de afaceri din judeţ, dar şi că a distrus probele în cazul unui incendiu. Datele au reieşit chiar dintr-un raport al corpului de control al ministerului de interne.

In 2013, ministrul Radu Stroe l-a sanctionat cu cu taierea a 10 la suta din salariu pentru neregulile de la IPJ Gorj.

De notorietate, sunt şi legăturile lui Caragea din lumea politică dar şi din justiţie. Acesta a fost surprins la chefuri alături de judecatori, sefi ai Tribunalului Gorj dar si procurorii sefi ai parchetelor din Gorj.


Salvador Caragea, schimbat de la IPJ Gorj