Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Salvamarii cer ÎNCHIDEREA PLAJELOR periculoase! Ce se întâmplă pe Litoral

Salvamarii cer ÎNCHIDEREA PLAJELOR periculoase! Ce se întâmplă pe Litoral

Un articol de: - 12 Aug 2017, 12:15
Salvamarii cer ÎNCHIDEREA PLAJELOR periculoase! Ce se întâmplă pe Litoral Foto: Bartesch Eveniment

Salvamarii din Constanța cer închiderea plajelor periculoase atunci când marea este agitată sau există curenți puternici, ca măsură a prevenirii înecului și accidentelor, întrucât foarte mulți se aventurează în apă ignorând avertismentele.

Președintele al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, Gabriel Bălan, care operează plajele din Mamaia și Constanța, a declarat că în acest sezon estival, salvamarii din nordul litoralului au avut aproximativ 2.000 de intervenții pentru salvarea unor persoane din apele mării, mai mult de jumătate dintre acestea fiind făcute atunci când marea era agitată, iar scăldatul era interzis, conform ZF

”De la începutul sezonului avem 1976 de intervenţii la mare, din care, reţineţi, sunt 773 în zilele cu steag galben şi peste 840 pe steag roşu! În Australia, în Germania, la steag roşu salvamarul pleacă acasă. Este o nebunie să crezi că salvamarul este Dumnezeu! Păşeşte pe apă şi vine înapoi… Nici pe el nu se poate salva. Sunt state care au instituit amendă. Belgia, Germania, Italia, Spania, dau amendă până la sute de dolari sau de euro pentru cel care nu respectă regulile”, a spus Gabriel Bălan.

 

Citeşte mai multe despre:   mare,   turisti