Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ''Jandarmii doar au privit de la distanţă''. Salvamont România acuză Jandarmeria Montană că se laudă cu acţiunile de salvare realizate de salvamontişti: Astfel de situații sunt o practică frecventă

''Jandarmii doar au privit de la distanţă''. Salvamont România acuză Jandarmeria Montană că se laudă cu acţiunile de salvare realizate de salvamontişti: Astfel de situații sunt o practică frecventă

Un articol de: B1.ro - 24 Ian 2019, 21:45
Foto:salvamontromania.ro Eveniment

Salvamont România acuză Jandarmeria Montană că îşi atribuie şi promovează în presă acţiuni de salvare realizate de către salvamontişti. Serviciul de salvare montană susține că aceasta este o adevărată practică a jandarmilor, pe care o dezaprobă. 

Cea mai recentă situație de acest fel a avut loc chiar joi, 24 ianuarie, când jandarmii montani au emis comunicate în care și-au atribuit salvarea a zeci de oameni blocaţi în telegondola din Sinaia sau coborâţi de la cota 2000.

Operaţiunea de salvare a fost executată integral doar de către salvamontiştii din Sinaia, susţine Salvamont România, împreună cu angajaţii domeniului schiabil Sinaia, care au organizat turiştii în grupuri ce au fost coborâte pe schiuri, pe jos sau cu maşinile de bătut zăpada. Salvamontiştii din Sinaia declară că abia la 40 de minute de la încheierea acţiunii de coborâre a turiştilor au apărut şi primii jandarmi la poalele muntelui, moment în care salvamontiştii aveau în derulare un alt caz, cu o persoană cu probleme medicale, caz la care jandarmii doar au privit de la distanţă.  

Aceasta, susține Salvamont România, este o practică a jandarmilor montani care se repetă de mai mulți ani.

”Deşi salvamontiştii au avut încercări repetate pentru soluţionarea amiabilă a acestui tip de situaţii, în cadrul comisiilor comune constituite la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, din motive necunoscute de noi, Jandarmeria montană continuă să se laude în presă cu acţiunile de salvare a structurilor Salvamont”, a mai transmis Salvamont România.  

Citeşte mai multe despre:   salvamont romania,   jandarmeria montana
 
 
 
Loading...