Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Salvamont România: Peste 90 de apeluri de urgenţă în 24 de ore (FOTO)

Salvamont România: Peste 90 de apeluri de urgenţă în 24 de ore (FOTO)

Un articol de: Irina Mina - 07 Feb 2021, 09:51
Salvamont România: Peste 90 de apeluri de urgenţă în 24 de ore (FOTO) FOTO: Pixabay.com Eveniment

Peste 90 de apeluri de urgenţă au fost primite, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, cele mai multe solicitări fiind înregistrate la Sinaia.

Peste 90 de apeluri de urgenţă la Salvamont România în 24 de ore, cele mai multe fiind primite la Sinaia

 

Mai exact, salvamontiștii din întreaga țară au fost solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 93 apeluri de urgență, anunță Salvamont România, pe pagina sa de Facebook.

Cele mai multe apeluri au fost primite în Sinaia, respectiv 14.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 93 apeluri de urgență : 14 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 12 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 11 apeluri pentru Salvamont Harghita, 7 apeluri pentru Salvamont Caras Severin-Muntele Mic, 6 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 6 apeluri pentru Salvamont Predeal, 6 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 6 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 5 apeluri pentru Salvamont Gorj, 5 apeluri pentru Salvamont Maramures, 3 apeluri pentru Salvamont Azuga, 3 apeluri pentru Salvamont Caras Severin-Semenic, 3 apeluri pentru Salvamont Mures, 2 apeluri pentru Salvamont Borsa, 2 apeluri pentru Salvamont Prahova-Busteni, 1 apel pentru Salvamont Suceava și 1 apel pentru Salvamont Petrosani”, a transmis Dispeceratul Național Salvamont.

Totodată, s-au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

Salvamont România: Peste 90 de apeluri de urgenţă în 24 de ore (FOTO)

Salvamont a anunțat record de accidentări în Poiana Brașov

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Amintim că, vineri, un număr de 17 persoane a suferit accidentări pe domeniul schiabil din Poiama Brașov. Șase dintre aceștia au avut nevoie de investigații și îngrijiri medicale suplimentare, ajungând la spital, după cum a anunțat Salvamont pe contul de Facebook.

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 270 de cazuri, reprezentând 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

„Zi cu număr record de accidentări în Poiana Brașov. Astăzi, 05.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 17 cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp care practicau sporturile de iarnă sau se plimbau în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și apoi le-au coborât în siguranță la baza muntelui. Pentru 6 dintre aceste persoane a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD sau SAJ, care le-au preluat și transportat la unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare. În două dintre cazuri vorbim de turiști echipați inadecvat, cu încălțări de oraș, care au alunecat și s-au accidentat în timp ce se plimbau pe traseele din Masivul Postăvaru”, a anunțat Salvamont Poiana Brașov.

 

Citeşte mai multe despre:   Salvamont,   dispeceratul national salvamont