Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov: Neîncrederea în vaccinare a poporului român vine mai degrabă din neîncredere în autoritate (VIDEO)

Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov: Neîncrederea în vaccinare a poporului român vine mai degrabă din neîncredere în autoritate (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 04 Mai 2021, 23:58
Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov: Neîncrederea în vaccinare a poporului român vine mai degrabă din neîncredere în autoritate (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, marți, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că neîncrederea în vaccinare a poporului român vine din neîncrederea în autoritate.

Aceasta a afirmat că, până acum, pacienții vaccinați până acum reprezintă partea populației care își dorea „realmente să se vaccineze”.

„De la începutul campaniei de vaccinare, practic ceea ce s-au vaccinat până acum, un mare număr de pacienți au fost programați de medicii de familie pe platformă și ca urmare i-am și convins dacă era cazul, pentru că, până acum, am asistat la un val de dorință de a se vaccina. Practic, această parte din populație care s-a vaccinat reprezintă acea parte care își dorea realmente să se vaccineze, adică nu a fost foarte greu”, a spus ea.

Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov consideră că greul începe acum, iar „neîncrederea în vaccinare a poporului român vine mai degrabă din neîncredere în autoritate”.

„Greul acum începe, pentru că deja ne aflăm în fața populației care este ezitantă la vaccinare, iar ezitarea la vaccinare nu vine neapărat dintr-o luptă permanentă dintre forțele binelui și forțele răului. Știți că există o mișcare anti-vaccinare, dar toată această problemă cu care ne confruntăm acum este legată de ezitarea la vaccinare, iar neîncrederea în vaccinare a poporului român vine mai degrabă din neîncredere în autoritate”, a precizat Sandra Alexiu.

„Procentul care se opun realimente vaccinării sau sunt contra vaccinării este un procent destul de mic. Este un procent care este, cred, sub 5% din populație, cel puțin așa arăta statisticilie. Restul populației este ezitantă, care cumva alternează între a se vaccina și a nu se vaccina”, a adăugat aceasta.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Medicii de familie a început, de marți, vaccinarea anti-COVID-19 a populației

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Amintim că a început vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie. Până acum, doar 3.000 de specialiști s-au înscris în acest program la nivel național, motiv pentru care va fi greu de atins cota de 55.000 de vaccinați pe zi, informează B1 TV în Jurnalul orei 11.00, prezentat de Luiza Cergan.

Medicii de familie sunt nemulțumiți de lipsa comunicării directe și transpartente din partea autorităților privind campania de vaccinare în cabinetele acestora.

„Medicii de familie nu au acuzat autoritățile, medicii doar au făcut cunoscut opiniei publice situația așa cum stătea ea și cum stă în continuare. Desigur că vorbim și despre campania de informare, despre faptul că noi, de-a lungul timpului, din nefericire, am primit informațiile tot din presă despre faptul că urmează să fie campanie de vacinare și prin cabinetele medicilor de familie”, a declarat Evelyn Cristescu, medic de familie.

 

Citeşte mai multe despre:   Sandra Alexiu,   campania de vaccinare,   vaccin anti-Covid