Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Sânzienele îmbracă polițistele de frontieră în IE”. Imagini superbe cu frumoasele polițiste îmbrăcate în haina tradițional românească (FOTO)

“Sânzienele îmbracă polițistele de frontieră în IE”. Imagini superbe cu frumoasele polițiste îmbrăcate în haina tradițional românească (FOTO)

Un articol de: - 24 Iun 2016, 13:32
“Sânzienele îmbracă polițistele de frontieră în IE”. Imagini superbe cu frumoasele polițiste îmbrăcate în haina tradițional românească (FOTO) Foto: Facebook.com Eveniment

Românii sărbătoresc vineri Ziua Iei, cu ocazia Sărbătorii Sânzienelor sau a Drăgăicii.

Cu această ocazie, polițistele de frontieră sunt vedete pe pagina de Facebook a instituției.

Acestea sunt îmbrăcate în ia tradițional românească, pozând în aer liber.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Lângă pozele prezentate pe rețeaua de socializare, Poliția de Frontieră are și un mesaj pentru Ziua Internațională a Iei.

“Sânzienele îmbracă polițistele de frontieră în IE.

Tinere, frumoase și mândre începând de astăzi și până la sfârșitul verii polițistele de frontieră din Mehedinți au facut din frumoasa ie românească o a doua uniformă. Nu au făcut decât să îmbrace o ie autentică din zona de frontieră cuprinsă între Svinița și Salcia, s-au fotografiat surprinzând frumusețea locurilor și bucuria momentului și s-au alăturat celei mai frumoase tradiții născute pe retelele de socializare promovând astfel imaginea frumoasă a zonei și fetelor din sudul Banatului și Olteniei. Purtând cămăși cusute mărunt și cu migală, brodate cu simboluri magice, cu motive florale și geometrice polițistele de frontieră dovedesc că ia românească nu este doar un fenomen fashion sau articol de îmbracăminte obligatoriu, ia este rădăcină, tradiție și iubire destinată să o protejeze pe cea care o poartă de spiritele rele.

Iar, voi fetelor, cele ce credeți în puterea magică a acestei sărbători este un moment bun pentru a vă ruga și a vă pune dorințe. Nu se știe niciodată când magia lor vă va lovi, iar visele și dorințele vi se vor împlini. Încă odată spusele compozitorului Jean Moscopol cum că “Tot ce este românesc nu piere” devin realitate.

La mulți ani!”, potrivit paginii de Facebook a Poliției de Frontieră.

Citeşte mai multe despre:   Politia de Frontiera