Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șaptesprezece foşti inspectori guvernamentali au dat în judecată Guvernul

Șaptesprezece foşti inspectori guvernamentali au dat în judecată Guvernul

Un articol de: - 23 Sep 2013, 22:38
Șaptesprezece foşti inspectori guvernamentali au dat în judecată Guvernul Foto: b1.ro Eveniment

Șaptesprezece foşti inspectori guvernamentali, disponibilizaţi începând cu 1 septembrie, au dat in judecată Guvernul.

Aceștia au acționat în instanță la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând "suspendarea actului administrativ" prin care au fost eliberaţi din funcţii.

"Considerăm abuzivă măsura de desfacere a contractelor de muncă şi, în consecinţă, am contestat în instanţă decizia prim-ministrului Victor Ponta. Pe lângă reinstalarea în funcţie, am solicitat şi plata de daune materiale pentru perioada de la care am fost destituiţi până la data la care se va pronunţa instanţa şi vom reveni pe posturile de inspectori guvernamentali", a declarat unul din foştii inspectori guvernamentali, Ciprian Iftimoaei, care a fost prefect de Vaslui în perioada 2007-2009, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a demis din funcţie 46 inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG.

Deciziile de eliberare din funcţie au fost semnate pe 31 iulie 2013 de premierul Victor Ponta, foştii inspectori guvernamentali primind un preaviz de 30 de zile, termen după care au fost obligaţi să părăsească posturile.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei