Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini (VIDEO)

Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Iun 2017, 12:58
Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini (VIDEO) Eveniment

De Rusalii credincioşii au mers la biserică cu frunze de nuc. Cu toţii s-au rugat pentru sănătate şi linişte sufletească. Rusaliile sau Cincizecimea, una dintre cele mai vechi sărbători creştine, este prăznuită la 50 de zile de la Înălțarea Domnului, când Duhul Sfânt s-a coborât la apostoli, fiind cunoscută şi ca ziua întemeierii Bisericii, când s-au convertit la creştinism 3.000 de oameni, informează B1 TV. 

La Patriarhia Română zeci de oameni au venit cu frunze de nuc în mâini. Au stat la slujbă, apoi au aprins lumânări.

De la slujba de Rusalii nu a lipsit nici Gigi Becali.

”E a treia cea mai sfânta zi, e Cincizecimea când coboara Duhul Sfânt și Duhul Sfânt ne înțelepțește în toate și e apărătorul nostru”, a declarat omul de afaceri. 

Sărbătoarea Rusaliilor: La Patriarhia Română zeci de credincioși au venit cu frunze de nuc în mâini

Sărbătoarea Rusaliilor este însoțită și de obiceiuri sau tradiții păstrate cu sfințenie de mulți dintre români. De Rusalii nu se intră în vie şi mai ales nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni, fiindcă, se spune din bătrâni, că te poți întâlni cu spiritele rele. Conform tradiţiei româneşti, cine nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu ielele. Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea ielelor, deoarece nu cinstește cum se cuvine ziua. De asemenea, în ziua de Rusalii nu este bine să te cerți cu nimeni.

Totodată, în Duminica Rusaliilor nu este bine să te urci în arbori sau în locuri înalte şi nici să călătoreşti departe de casă. Potrivit tradiţiei, de la Duminica Rusaliilor, timp de nouă săptămâni, nu trebuie să culegi plante tămăduitoare.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Biserica Ortodoxa Romana,   Gigi Becali