Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Săritură în premieră mondială efectuată de un parașutist din Cluj

Săritură în premieră mondială efectuată de un parașutist din Cluj

Un articol de: - 30 Aug 2012, 23:03
Săritură în premieră mondială efectuată de un parașutist din Cluj Foto:monitorulcj.ro Eveniment
Un paraşutist clujean a efectuat, joi, pe Aerodromul Dezmir, un salt în premieră mondială – el a sărit din avion cu paraşuta, după care s-a desprins de aceasta cu o parapantă, executând o serie de acrobaţii aeriene.

Călin Popa a sărit cu paraşuta din avion, fiind legat în tandem cu un alt paraşutist, Doru Baciu, iar ulterior s-a desprins cu parapanta pe care o avea asupra sa, scrie Mediafax. În cursul coborârii, Călin Popa a realizat o serie de acrobaţii aeriene cu parapanta la altitudinea de circa 1.500 de metri, printre care "S-sfera", "tumba nesfârşită", "învârtita", iar la final a executat un looping lateral, aterizând la punct fix.

Popa a precizat că evoluția sa a fost una profesionistă pentru care s-a pregătit luni de zile.

Ceea ce am făcut eu au fost manevre aeriene de cel mai înalt nivel în acrobaţia mondială, foarte dificile, iar acestea le pot executa doar o mână de oameni în lume. Am început să zbor în 1999 şi m-am antrenat în acrobaţie începând din 2006. Am şi inventat o manevră nouă. Am realizat, joi, un salt care nu a mai fost folosit niciodată şi este o premieră mondială şi anume desprinderea unei parapante de o paraşută de tandem lansată din avion", a spus Popa.

Călin Popa are 28 de ani şi locuieşte de doi ani în Nepal, unde este instructor şi pilot de parapantă.