Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sărmanii romi cu palate sunt datori vânduţi la stat! „Şi-au făcut case mari când aveau afaceri cu fier vechi. Acum sunt săraci lipiţi” (FOTO)

Sărmanii romi cu palate sunt datori vânduţi la stat! „Şi-au făcut case mari când aveau afaceri cu fier vechi. Acum sunt săraci lipiţi” (FOTO)

Un articol de: - 30 Iun 2016, 18:32
Sărmanii romi cu palate sunt datori vânduţi la stat! „Şi-au făcut case mari când aveau afaceri cu fier vechi. Acum sunt săraci lipiţi” (FOTO) Foto: adevarul.ro Galerie foto (1) Eveniment

Chiar dacă majoritatea familiilor de romi din municipiul Târgu Jiu locuiesc în adevărate palate, mulți dintre ei susțin că nu au suficienți bani pentru a-și plăti impozitele pe care le datorează pentru locuințele lor, potrivit adevarul.ro.

Conducerea Direcţiei Publice de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu este pusă în dificultate din cauza datoriilor pe care le au romii deținători de palate. Instituția se ocupă cu  colectarea impozitelor şi taxelor locale.

Mai mult, datoriile romilor se ridică la suma de şapte milioane de lei, iar cea mai mare parte a familiilor de romi nu au o sursă de venit şi au ajuns să caute în diferite locuri peturi şi sticle, pentru a le valorifica la centrele de recuperare, a precizat Mariana Budulan, director al Direcţiei Publice de Venituri.

„Dacă în anii precedenţi mai reuşeam să încasăm în urma acţiunilor pe care le desfăşuram în teren o parte din restanţe, acum nu am reuşit să încasăm absolut nimic. Cei mai mulţi dintre ei sunt în situaşie de insolvabilitate.

Nu mai au nicio sursă de venit. De regulă, am observat că în ultima vreme vând sticle peturi pentru a-şi întreţine familia. Sunt într-o situaţie foarte dificilă. Sunt multe imobile închise cu lacătul, pentru că familiile sunt plecate în străinătate“, a mai spus Mariana Budulan.

Mai mult, romii figurează și cu amenzi foarte mari neachitate la bugetul local al municipiului Târgu Jiu.

„Au amenzi în cuantum foarte mare şi au majorări care depăşesc cu mult debitele. Nu au beneficit de anularea de majorări, dacă îşi achită debiltele, deşi au fost înştiinţate. Am mers la fiecare şi le-am comunicat această facilitate“, a mai precizat Mariana Budulan.

Pe de altă parte, romii susțin că nu mai au deloc bani, așa cum spune și Ion Mihai, liderul spiritual al romilor din Meteor.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

„Şi-au făcut palatele atunci când aveau afaceri cu fier vechi şi obţineau venituri mari. Aveau şi angajaţi şi lucrurile mergeau foarte bine. Au fost introduse o serie de reguli şi mulţi nu au mai putut să-şi păstreze centrele de fier vechi şi le-au închis.

Nu s-au gândit că vor ajunge într-o asemenea situaţie. Acum sunt săraci lipiţi, dar au aceste case foarte mari. Nu au cu ce să plătească pentru că impozitul ajunge la câteva zeci de mii de lei pe an“, a precizat Ion Mihai.

Citeşte mai multe despre:   romi,   afaceri