Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șase vidanje, surprinse în timp ce se pregăteau să descarce ape uzate neepurate direct în râul Ciorogârla (FOTO)

Șase vidanje, surprinse în timp ce se pregăteau să descarce ape uzate neepurate direct în râul Ciorogârla (FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Apr 2021, 20:36
Șase vidanje, surprinse în timp ce se pregăteau să descarce ape uzate neepurate direct în râul Ciorogârla (FOTO) Foto: Apele Române / Facebook Eveniment

Reprezentanții Apelor Române informează că râul Ciorogârla, afluent al râului Sabar din judeţul Ilfov, a fost iar poluat cu ape uzate neepurate provenite de la vidaje din zona oraşului Magurele. 

Inspecția Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu a surprins șase vidanje care așteptau să descarce ape uzate neepurate direct în râul Ciorogârla. Asta deși, acum zece zile, S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleași încălcări ale legii. Inspectorii au solicitat sprijinul Poliției din Măgurele și i-au predat probele în vederea întocmirii unui dosar penal.

Foto: Apele Române / Facebook

Foto: Apele Române / Facebook

 

Apele râului Ciorogârla, poluate din nou

 

„Dosar penal pentru poluare cu ape uzate neepurateGata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Apele râului Ciorogârla, afluentul râului Sabar din județul Ilfov, au fost din nou poluate cu ape uzate neepurate provenite de la vidanjele din zona orașului Măgurele.

‼În timpul unui control, Inspecția Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu din cadrul Apele Române Argeș-Vedea a surprins o vidanjă și alte cinci care așteptau să descarce. Apele uzate erau evacuate total neepurate direct în râul Ciorogârla, prin canalul principal din incinta stației de epurare a orașului. Deși în urmă cu 10 zile S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleași încălcări ale legii și i s-a dispus blindarea canalui de acces al vidanjelor, inspectorii au găsit încă un canal prin care operatorul de apă-canal permitea deversarea apelor uzate neepurate direct în râu.

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au solicitat sprijinul Poliției Orașului Măgurele căreia i-au predat probele în vederea întocmirii unui dosar penal pentru S.C. Apă Canal Ilfov S.A.”, au transmis reprezentanții Apelor Române, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Ciorogarla,   râu poluat,   ape poluate,   poluare,   poluare Ilfov,   vidanje,   deversare ape uzate