Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Doi elevi de liceu din Satu Mare au obţinut în instanţă dreptul de a-şi schimba sexul (VIDEO)

Doi elevi de liceu din Satu Mare au obţinut în instanţă dreptul de a-şi schimba sexul (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 18 Noi 2019, 09:24
Foto: Pixabay.com Eveniment

Decizie şoc în Instanţă! Doi elevi de liceu din Satu Mare au obţinut în instanţă dreptul de a-şi schimba sexul. Cei doi vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale şi au demarat deja modificarea actelor de identitate. Potrivit legislației, costurile sunt suportate din bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, informează B1 TV. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Este vorba despre un băiat, care intenționează să devină femeie, respectiv o tânără care dorește să devină bărbat. Cel mai recent caz este cel al unei tinere care a împlinit anul acesta vârsta de 18 ani, iar primul lucru a fost să deschidă o procedură legală în acest sens. Tribunalul Satu Mare a admis deja cererea privind efectuarea operației, urmând să se pronunțe și asupra modificării actelor de stare civilă. Costurile intervenţiilor chirurgicale pentru schimbarea sexului sunt suportate integral de sistemul naţional de asigurări de sănătate.

LACRIMI PENTRU CĂTĂLIN BOTEZATU! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ OPERAȚIA CUMPLITĂ! E DE NERECUNOSCUT (GALERIE FOTO)

Motivul este acela că transsexualismul este considerat o boală cu un singur remediu: corelarea prin intervenţia chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse. Potrivit specialiştilor, majoritatea transsexualilor pot fi diagnosticaţi încă dinainte de pubertate, când încep să simtă o repulsie faţă de genul cu care s-au născut, însă nu există o limită superioară de vârstă.

TRAGEDIE ÎN TELEVIZIUNE! FANII LUI CABRAL SUNT ÎN LACRIMI! "S-A SINUCIS CU O STICLĂ!" IMAGINI GREU DE PRIVIT

Pasul unu al schimbării de sex se referă la obţinerea unui diagnostic de "tulburare de identitate de gen" sau "disforie de gen" stabilit de medicul psihiatru. Pasul doi se referă la vizita la medicul endocrinolog şi începerea tratamentului hormonal. Pasul trei vizează intervenţiile chirurgicale. 

BĂTAIE LA KANAL D! ANDREEA MANTEA E ÎNGROZITĂ! ȘI-AU DAT PUMNI ÎN DIRECT! IMAGINI NECENZURATE (GALERIE FOTO)

Prima operaţie de schimbare de sex din România a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca în aprilie 1995. În urma intervenţiei, un tânăr de 19 ani, Sorin Florin Raţiu, a devenit femeie. În străinătate, o astfel de intervenţie costă între 20.000 şi 60.000 de euro.
 

Citeşte mai multe despre:   Satu Mare
 
Loading...