Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Satu Mare devine joi ”CAPITALA” tuturor maghiarilor din Transilvania

Satu Mare devine joi ”CAPITALA” tuturor maghiarilor din Transilvania

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2018, 17:09
Eveniment

Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la Revoluţia Maghiară din 1848, zi în care maghiarii îl comemorează şi pe contele Szechenyi Istvan, una dintre cele mai importante personalităţi ale politicii maghiare, UDMR organizează o serie de manifestări omagiale. Evenimentul central se va desfăşura în acest an la Satu Mare, unde va avea loc şi ceremonia de dezvelire a statuii lui Szechenyi, scrie Gazeta de Nord-Vest.

Ziua de 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, va fi sărbătorită cu mare fast la Satu Mare.

Manifestările vor începe la ora 17.00 cu depunerea de coroane la statuia lui Petőfi Sandor, care va fi urmată de un marș spre Parcul din centrul vechi al orașului (vizavi de Hotelul Astoria) unde este amplasată noua statuie.

Ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchenyi István va începe la ora 17.30 cu o rugăciune rostită de episcopul romano-catolic al Maramureșului și Sătmarului, Schönberger Jenő și de episcopul reformat de pe lângă Piatra Craiului, Csűry István.

La ceremonie vor mai participa primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, președintele organizației municipale a UDMR și Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, liderul organizației județene a Uniunii. Festivitatea se va încheia cu un scurt moment artistic și depunere de coroane. Nu va lipsi din program nici tradiţionala defilare cu cai și husari.


 


 

Citeşte mai multe despre:   Szechenyi Istvan,   Stiri Satu Mare,   UDMR,   Ziua maghiarilor de pretutindeni