Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDAL după succesul românesc de la Berlin. Dan Negru: "Băgaţi-vă Ursul de aur în fund!" Cum îi răspund oamenii de film (FOTO)

SCANDAL după succesul românesc de la Berlin. Dan Negru: "Băgaţi-vă Ursul de aur în fund!" Cum îi răspund oamenii de film (FOTO)

Un articol de: - 25 Feb 2018, 23:11
SCANDAL după succesul românesc de la Berlin. Dan Negru: "Băgaţi-vă Ursul de aur în fund!" Cum îi răspund oamenii de film (FOTO) Adina Pintilie (Foto: elle.ro) Eveniment

E scandal între prezentatorul tv Dan Negru şi oamenii de film, după ce pelicula "Nu mă atinge-mă" ("Touch me not"), a regizoarei Adina Pintilie, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur, pentru cel mai bun film din competiţia oficială a Berlinalei.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dan Negru s-a arătat revoltat de succesul filmului românesc şi de faptul că temele pornografice sunt percepute ca artă.
"Băgați-vă 'Ursul de aur' în fund! Dacă aș poșta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul. O femeie încearcă să-și vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în fața ei. Și ăla stă și se masturbează. Iaca filmu’. Știu, nu înțeleg eu masturbarea ca artă. Dar toți 'Urșii de Aur' fac săli goale de cinema, filme ieftine cu curve și înjurături vândute fraierilor drept artă. Pe piața liberă, sunt falimentare, n-au public. Băgați-vă 'Urșii' în fund!", a scris duminică dimineaţă Dan Negru, pe pagina sa de Facebook.

În replică, Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de comunicare din industria cinematografică din România, spune că filmele autohtone care au obţinut trofee la Berlin au umplut sălile din România şi depășit recorduri de spectatori sau de încasări la momentul lansării lor. 
El îi atrage atenţia lui Dan Negru că televiziunile româneşti sunt mai degrabă interesate de subiecte tabloid decât de artă şi îi sugerează să se uite la ce promovează postul tv la care lucrează.

"Domnule Dan Negru, m-am tot gândit dacă să bag sau nu în seamă textul dumneavoastră de pe Facebook. 
În cele din urmă am hotărât să o fac, pentru că m-am simțit mult prea jignit. 
O să încep prin a vă spune că am lucrat pentru două filme care au luat 'urși': 'Poziția Copilului' (Ursul de Aur) şi 'Aferim!' (Urs de Argint). 
Ambele filme au umplut sălile din România și ambele producții au depășit niște recorduri de spectatori sau de încasări la vremea lansării lor. 
Poate că cifrele nu sunt impresionante, dar ne mândrim cu ele pentru că am muncit pentru fiecare plătitor de bilet în parte. 
Ne-am luptat cu sistemul și cu toate problemele legate de distribuția filmelor în cinematografe, cu faptul că unii formatori de opinie ne-au invitat și atunci să ne băgăm urșii în fund. Și cu toate acestea am reușit.
Domnule Dan Negru, într-o țară în care televiziunile sunt mai preocupate de ceara din urechile unor vedete de carton, în care dumneavoastră faceți sau ați făcut audiență cu momente de 'chiloțăreală' pe care dacă le-aș pune pe facebook mi-aș lua report instant, mai suntem și noi, ăștia cărora ne place să promovăm și altfel de produse, care poate că nu sunt accesibile tuturor, dar asta și pentru că televiziunile sunt mai degrabă interesate de subiecte tabloid decât de artă. 
Cu toate acestea, nu v-am invitat niciodată să vă băgați audiențele în dos. 
Data viitoare când mai aruncați cu noroi în ceva ce nu stăpâniți, ci doar presupuneți, v-aș ruga să vă uitați ce promovează postul la care lucrați și pe care, implicit, îl reprezentați.
În rest nu vă cer să vă bucurați pentru Adina Pintilie. 
Ci doar să o respectați. Mulțumesc", a fost răspunsul lui Cătălin Anchidin pentru Dan Negru.

Potrivit news.ro, „Nu mă atinge-mă”, scris şi regizat de Adina Pintilie, este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact. 
Filmul Adinei Pintilie, care apare în propriu rol, „impresionează prin inteligenţă, încredere în sine şi originalitate”, a scris The Hollywood Reporter după premiera de la Berlin.
 

Citeşte mai multe despre:   Nu mă atinge-mă,   Cătălin Anchidin