Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandal în Munții Apuseni: Mai mulți motocicliști au fost amendați după o cursă într-o arie protejată (VIDEO)

Scandal în Munții Apuseni: Mai mulți motocicliști au fost amendați după o cursă într-o arie protejată (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Apr 2016, 10:01
Eveniment

Un concurs de motociclete a încins spiritele între ecologişti, localnicii dintr-o arie protejată din Munţii Apuseni şi iubitorii de adrenalină. Uriaşul scandal a izbucnit după ce 150 de motociclişti au participat la o cursă în rezervaţia Codru Moma din Munţii Apuseni. Deşi au fost amendaţi de Garda de Mediu cu 50.000 de lei, motocicliştii şi-au continuat nestingheriţi întrecerea, informează B1 TV.


Motocicliştii au devastat pădurea, au distrus habitate şi au speriat animalele, deşi în rezervaţia Codru Moma este strict interzis accesul motorizatelor. Localnicii se plâng că le-au fost călcate pământurile şi distruse fâneţele.


Deşi Garda de Mediu i-a amendat pe organizatorii concursului cu 50.000 de lei, nici inspectorii, nici jandarmii montani nu au putut opri cursa.


Motocicliştii au pornit pe traseul lung de 70 de kilometri, iar zgomotul, fumul şi roţile motoarelor au facut ravagii, susţin specialiştii: "Au mers foarte mult prin râuri şi prin pâraie, unde sunt habitate specifice de amfibieni şi peşti. Au distrus habitatul lor şi, fiind perioada de primăvară, în unele zone e nevoie de un an ca să-şi revină habitatele acvatice. Pe traseul concursului a fost identificată o femelă cu pui de urs, acum o să monitorizăm să vedem dacă mai identificăm această femelă acolo sau nu".

Scandal în Munții Apuseni: Mai mulți motocicliști au fost amendați după o cursă într-o arie protejată


Şi oamenii din comuna Tărcaia se plâng că motocicliştii au intrat abuziv pe pământurile lor şi că au stricat terenul şi au alungat animalele care păşteau: "Au un tupeu fantastic ei şi datorită acestui fapt s-a ajuns unde s-a ajuns. Ieri am înţeles că au fost şi jandarmii, iar concursul s-a desfăşurat fără nicio aprobare, fără niciun aviz”.
Organizatorul concursului, la care au participat şi motociclişti de peste hotare, nu a vrut să comenteze situaţia. În schimb, au anunţat că va contesta în instanţă amenda de 50.000 de lei.


Aria protejată Codru Moma este inclusă în lista "sit natura 2000", reţeaua celor mai importante situri naturale europene.

Citeşte mai multe despre:   muntii apuseni,   amenda
 
 
 
Loading...