Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandal la Spitalul Universitar: O asistentă s-a electrocutat în timp ce încerca să trezească o pacientă din anestezie (VIDEO)

Scandal la Spitalul Universitar: O asistentă s-a electrocutat în timp ce încerca să trezească o pacientă din anestezie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Aug 2016, 10:52
Scandal la Spitalul Universitar: O asistentă s-a electrocutat în timp ce încerca să trezească o pacientă din anestezie (VIDEO) Foto: ziuanews.ro Eveniment

Scandal la Spitalul Universitar unde o asistentă s-a electrocutat în timp ce încerca să trezească o pacientă din anestezie. Surprinzătoare a fost reacţia managerului spitalului, doctorul Dragoş Daviţoiu. Acesta a declarat că incidentul a fost unul minor, iar aparatul nu va mai fi folosit câteva zile, informează Adevărul.

Angajata Spitalului Universitar a trăit momente de panică atunci când, în urma unei operaţii, a vrut să trezească o pacientă din anestezie generală. Imediat ce a început procedura, a simţit şocuri electrice în deget.

„Am apăsat butonul - există un buton pentru oxigen pe flux mare ataşat de aparatul de anestezie - şi de acolo m-a electrocutat. M-a zguduit! Efectiv s-a făcut arc electric în policele de la mâna dreaptă şi cel de la mâna stângă cu care ţineam masca de oxigen. Eram şocată, a fost prima oară când mi s-a întâmplat aşa ceva, i-am dat mesaj doctorului imediat ce am trezit pacienta", a povestit asistenta medicală.

Femeia a făcut deja un referat către conducerea spitalului, în care a povestit, pe îndelete, ce s-a întâmplat după operaţie.

Imediat, sala a fost închisă, decizia conducerii fiind aceea de a nu o mai utiliza pentru alte intervenţii chirurgicale. Cu toate acestea, la doar o zi după incident, ea a fost redeschisă.

Aisistentă electrocutată la Spitalul Universitar

„S-a desfăşurat acolo o intervenţie chirurgicală, dar era o indicaţie de urgenţă. De comun acord, chirurgii şi anesteziştii au decis să folosească sala de operaţii pentru că nu era o altă sală liberă, iar pacientul era într-o stare destul de gravă. Aparatul a funcţionat în parametri normali, dar am decis ca el să nu mai fie folosit până marţi, când vor veni cei care sigură mentenanţa pentru a vedea, exact, ce s-a întâmplat. Asistenta a simţit un şoc în deget de la butonul respectiv, s-a descărcat o singură dată, nu a fost nevoie de asistenţă medicală în urma incidentului, în niciun caz nu a fost curent de priză”, a declarat Dragoş Daviţoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală, potrivit căruia incidentul petrecut în sala de operaţie a fost unul minor.

Păţania asistentei medicale a stârnit reacţii dure pe reţelele de socializare din partea colegelor.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

”O colega a mea trezind o pacientă din anestezie generală s-a electrocutat. n-a fost nimic grav dar. a fost !!!. un arc electric !!! De la ce. cine. cum. nu stim dar vom afla. !!! Eu una n-am sa las faptele asa.este accident de munca a fost periclitata viata pacientului. Sunt prea " mica" intr-o mafie a corupției atât de mare. dar nimic si nimeni nu ma poate împiedica a lupta pentru idealul si pasiunea meseriei mele. voi calca pe cadavre pentru un act medical sigur , corect , neconditionat în beneficiul pacientului !!!”, a scris o colegă pe Facebook.

Potrivit managerului Spitalului Universitar, în fiecare din cele 17 săli de operaţie funcţionale au loc, în medie, cinci-şase operaţii pe zi.

Asistentă electrocutată în sala de operații

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Universitar,   asistenta