Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandal la un centru de plasament din Constanța: Cinci copii instituționalizați s-au plâns că au fost bătuți și forțați să ia medicamente

Scandal la un centru de plasament din Constanța: Cinci copii instituționalizați s-au plâns că au fost bătuți și forțați să ia medicamente

Un articol de: - 02 Iul 2016, 19:30
Scandal la un centru de plasament din Constanța: Cinci copii instituționalizați s-au plâns că au fost bătuți și forțați să ia medicamente foto: viata-libera.ro Eveniment

Mai mulți copii instituționalizați de la un centru de plasament din Constanța le-au povetit părinților că sunt bătuţi fără motiv şi forţaţi să ia medicamente, de către îngrijitorii instituției.

Cei cinci copii instituționalizați, cu vârste între 5 și 11 ani, ai căror părinți – Marian Ciubotaru și Laura Ene – nu i-au putut îngriji în condiții decente, le-au povestit acestora că li s-ar fi aplicat pedepse corporale repetate de către doi angajați ai centrului – asistenta medicală și un îngrijitor, informează Libertatea.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

”Pentru cei doi angajați s-a constituit o comisie formată din trei persoane, ei fiind suspendați, potrivit legii, pe perioada cercetărilor”, a declarat președintele Centrului Social Fair Play, Paula Cioceanu.

Însă acestea nu sunt singurele acuze grave împotriva angajaților centrului. Copiii au mai povestit că le-ar fi fost administrate medicamente pentru a sta cuminți. De cealaltă parte, însă, reprezentanții centrului spun că doar fata cea mare, cu vârsta de 10 ani, a primit un singur tratament medicamentos împotriva răcelii, pentru care a fost eliberată rețetă.

În replică, la acuzele grave venite din partea familiei respective, președintele centrului spune că totul este de fapt o înscenare. Pe fond, DGASPC Constanța a încredințat copiii centrului de plasament în luna mai a acestui an, după ce, în urma unei anchete sociale, s-a observat că cei mici trăiau în condiții insalubre și erau obligați să meargă la cerșit chiar de către cei care le-au dat viață. Când minorii au fost încredințați statului, părinții au pierdut practic mare parte din singura sursă de venit a familiei – alocațiile copiilor.

Citeşte mai multe despre:   copii,   Stiri Constanta