Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDAL URIAȘ LA METROU: A început debranşarea de la electricitate a chioşcurilor scoase la închiriat de către sindicat (VIDEO)

SCANDAL URIAȘ LA METROU: A început debranşarea de la electricitate a chioşcurilor scoase la închiriat de către sindicat (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 16:58
SCANDAL URIAȘ LA METROU: A început debranşarea de la electricitate a chioşcurilor scoase la închiriat de către sindicat (VIDEO) Eveniment

Războiul de la metrou continuă. Ministrul demisioar al Transporturilor Lucian Şova a dat stingerea la magazinele sindicatelor Metrorex. Astfel s-a a început debranşarea de la electricitate a chioşcurilor scoase la închiriat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Peste 300 de chioşcuri şi magazine de la metrou au rămas fără electrcitate şi apă potabilă. Asta după ce contractul de asociere dintre Metrorex şi firma sindicatului, privind închirierea spaţiilor de la metrou, nu a mai fost prelungit de compania de stat începând cu luna septembrie.

“Contractul pentru închirierea spațiilor comercile de la metrou a fost semnat în 2003, iar anul trecut a expirat, Metrorex l-a prelungit cu un înca un an, dar acum nu mai vrea, pentru că 70% din bani mergeau către SINDOMED, firma sindiatului și doar 30% catre Metrorex. Anul acesta, comercianții au plătit chirie 409 lei/ metrul patrat. O sumă derizorie spune administrația Metrorex”, spune Dumitru Şodolescu, director METROREX.

Reamintim, la această oră există un conflict de muncă deschis între conducerea companiei si sindicat a urmare a expirarii Contractului Colectiv de Muncă pe 2017. Iniţial sindicaliştii au cerut o majorare a salariilor cu 42% iar conducerea Ministerului Transporturilor a susţinut că nu poate oferi mai mult de 18%.

Citeşte mai multe despre:   Metrorex