Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDALUL dosarului ”Shanghai”. Ambasada Chinei susținea că MAFIOTUL ”Mihai” este CETĂȚEAN MODEL. Capii rețelei sunt bine-mersi în România și-și continuă afacerile (VIDEO)

SCANDALUL dosarului ”Shanghai”. Ambasada Chinei susținea că MAFIOTUL ”Mihai” este CETĂȚEAN MODEL. Capii rețelei sunt bine-mersi în România și-și continuă afacerile (VIDEO)

Un articol de: - 06 Feb 2018, 09:33
SCANDALUL dosarului ”Shanghai”. Ambasada Chinei susținea că MAFIOTUL ”Mihai” este CETĂȚEAN MODEL. Capii rețelei sunt bine-mersi în România și-și continuă afacerile (VIDEO) Foto: tolo.ro Eveniment

Noi detalii apar în scandalul dosarului Shanghai. Chinezii nu erau protejaţi doar de oamenii în uniformă de la noi, ci şi de autorităţile de la ei din ţară. Cu o cerere de expulzare pe masă, pe numele lui Zhang Jian Jun, zis și "Mihai", ambasada Chinei dădea note către instanţa supremă din România că mafiotul este un cetăţean model, informează tolo.ro, citat de B1 TV. Iar în schemă apare un nou personaj: Senatorul!

”Pe 10 iulie 2007, Ambasada Chinei trimite către Înalta Curte de Casație și Justiție o scrisoare elegantă, diplomatică - China are, evident, o rutină de milenii a diplomației - în care, însă, spune în esență că acest cetățean este unul cu ”un profil socio-moral corespunzător” și că este șeful Uniunii Tinerilor Chinezi din România, o poziție foarte importantă. Procurorii știau că era și secretar general al Camerei de Comerț și Industrie Chino-Române. Camera neagă după atâția ani, dar atunci asta era în dosar. 

Ambasada spune toate lucrurile astea după ce acest om fusese condamnat pentru trafic de persoane, pentru trafic de minore, pentru criminalitate organizată și fusese decisă expulzarea sa. Toate celelalte instanțe care urmează după acest apel și după primul verdict al primei instanțe lasă cinci ani de închisoare, dar elimină expulzarea. Din informațiile GSP, ”Sam” și ”Mihai”, cei doi chinezi capi ai rețelei, sunt bine-mersi în România, unde-și continuă afacerile. Nu poți vorbi în termenii ăștia de un pedofil! Sute de oameni apar ca fiind traficați în Vest în acest dosar”, a declarat Cătălin Tolontan, pentru B1 TV.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

SCANDALUL dosarului ”Shanghai”. Mafioții chinezi sunt bine-mersi în România, ofițerii protectori sunt neatinși

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cât despre noul personaj, Senatorul, Tolontan a susținut că deocamdată nu poate da mai multe amănunte deoarece sunt foarte multe riscuri la mijloc, mai ales în ceea ce-i privește pe oamenii care au dat informații jurnaliștilor. 

”Aici nu vorbim neapărat despre un stat mafiot în care toată lumea bagă capul în pământ. O echipă importantă de oameni din structurile statului român s-a ocupat să distrugă această rețea. E adevărat că, până la urmă, pedepsele au fost mici, cinci ani din 20, e adevărat că chinezii n-au fost expulzați, e adevărat că niciunul dintre ofițerii care au fost cercetați și ei de către proprii colegi nu au fost nici măcar duși mai departe în justiție. Dar asta nu înseamnă că toată lumea pune capul în pământ”, a mai susținut Tolontan, pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   chinez,   pedofil,   Tolontan