Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandalul gunoaielor în Sectorul 1. Prefectul Alin Stoica, despre pașii pentru declararea stării de alertă: Să iau niște informații doar pe baza propriilor simțuri nu ar fi profesionist și nici cu totul și cu totul legal (VIDEO)

Scandalul gunoaielor în Sectorul 1. Prefectul Alin Stoica, despre pașii pentru declararea stării de alertă: Să iau niște informații doar pe baza propriilor simțuri nu ar fi profesionist și nici cu totul și cu totul legal (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iun 2021, 21:47
Scandalul gunoaielor în Sectorul 1. Prefectul Alin Stoica, despre pașii pentru declararea stării de alertă: Să iau niște informații doar pe baza propriilor simțuri nu ar fi profesionist și nici cu totul și cu totul legal (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a vorbit despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1 și a explicat că, pentru a fi declarată starea de alertă, trebuie să se constate că există un pericol, „însă în același timp trebuie să se constate și faptul că acest eveniment are și un efect direct asupra sănătății sau siguranței cetățenilor”.

La „Actualitatea” cu Tudor Mușat, miercuri seară, oficialul a precizat că există două variante – fie așteaptă de la Garda de Mediu sau de la Direcția de Sănătate Publică informații care să ateste efectul direct asupra mediului sau, după caz, asupra sănătății cetățenilor, fie ia niște informații „doar pe baza propriilor simțuri, ceea ce nu ar fi, în primul rând, profesionist și nici cu totul și cu totul legal”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Prefectul Alin Stoica, despre scandalul gunoaielor în Sectorul 1 și pașii pentru declararea stării de alertă

 

Întrebat dacă se mai gândim că are un răspuns în ceea ce privește starea de alertă sau mai degraă povestea va rămâne „în coadă de pește”, Alin Stoica a afirmat: „Nu, nu o să rămână în coadă de pește. Din păcate, și eu mi-aș fi dorit să pot să iau o decizie mai devreme, însă o decizie poate fi luată doar în măsura în care am toate datele pe baza cărora să pot să iau această decizie. Instituția Prefectului este ținută să consulte aceste autorități publice – să spunem, serviciile deconcentrate care țin de ministerele de resort, care au competențe în materie, și anume mediul, și sănătatea în primul rând”.

Întrebat ce formă trebuie să îmbrace aceste răspunsuri, el a adăugat: „Cei doi piloni. Pentru a fi de acord cu declararea unei stări de alertă, trebuie să se constate că există pericolul, adică se îndeplinește una dintre condiții, și aceasta se îndeplinește pentru că nu funcționează serviciile de salubritate așa cum trebuie, deci putem să spunem că este vorba despre un eșec al serviciilor de salubrizare, însă în același timp trebuie să se constate și faptul că acest eveniment are și un efect direct asupra sănătății sau siguranței cetățenilor – în cazul acesta, asupra sănătății cetățenilor sau asupra mediului. Ei, bine, în momentul în care, de exemplu, autoritățile de mediu vin și spun că nu există niciun fel de depășiri de nimic, nici de noxe, nici de particule, și că s-au făcut măsurători și totul e în regulă, sau când serviciile publice de sănătate nu spun nimic cu privire la un eventual pericol sau un pericol real asupra sănătății populației, ci doar că au luat niște măsuri de reluare a serviciului în 12 sau 48 de ore și că acesta a fost reluat, evident că nu se îndeplinește al doilea pilon. De aceea, aștept ca poate Garda de Mediu să descopere că această sistare a serviciilor are un efect direct asupra mediului, de exemplu”.

„Există două variante – să aștept aceste informații, pentru că Prefectura, după cum spuneam, este doar un serviciu de management și depinde de informațiile pe care le dau aceste servicii, sau să iau niște informații doar pe baza propriilor simțuri, ceea ce nu ar fi, în primul rând, profesionist și nici cu totul și cu totul legal”, a adăugat prefectul Capitalei.

Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Citeşte mai multe despre:   Alin Stoica,   Sectorul 1,   criza gunoaielor