Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandalul legumelor congelate: ANSVSA anunță rezultatele analizelor făcute pe probe din cinci tipuri de produse 

Scandalul legumelor congelate: ANSVSA anunță rezultatele analizelor făcute pe probe din cinci tipuri de produse 

Un articol de: -
Eveniment

Scandalul legumelor congelate retrase de la vânzare este departe de a se încheia. Doar cinci din cele 18 tipuri de produse importate din Ungaria au fost analizate până acum. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că nu au Listeria, bacteria care a ucis nouă oameni în Europa. 

”S-au finalizat primele analize de laborator pentru probe prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vânzare.

Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.

Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră.

Pe măsură ce sunt primite, informațiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuție comunicată actualizată.

Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator”, se arată într-un comunicat de presă al ANSVSA
 

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA
 
 
 
Loading...