Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandalul negocierilor de funcții din USL. CSM: Procurorii George Bălan și Marcel Sâmpetru, cercetaţi de DNA, au fost suspendați din funcție

Scandalul negocierilor de funcții din USL. CSM: Procurorii George Bălan și Marcel Sâmpetru, cercetaţi de DNA, au fost suspendați din funcție

Un articol de: - 11 Iul 2012, 10:40
Eveniment

În cadrul unei conferințe de presă, miercuri, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au declarat că secția pentru procurori ai CSM a dispus suspendarea din funcție a procurorilor George Bălan și Marcel Sâmpetru, anchetați de DNA, iar secția de procurori ai CSM a dispus această suspendare.

Inspecția judiciară “a solicitat suspendarea celor doi magistrați din funcțiile deținute, ca urmare a procedurii de verificare a unei reputații. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus în această zi suspendarea din funcție a celor doi magistrați,” a anunțat președintele CSM, Alina Ghica.

 “Consiliul Superior al Magistraturii a încuviințat cererea DNA – Structura Centrală referitoare la percheziționarea biroului folosit de învinuitul George Bălan, procuror, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, și a biroului, respectiv domiciliului învinuitului Marcel Sâmpetru, procuror în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, actualmente detașat în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva acestor două persoane,” a mai spus aceasta.

Reprezentanții CSM au precizat că nu pot face comentarii asupra probatoriului, fiind vorba de o anchetă în desfășurare și informații care nu sunt publice.

De asemenea, CSM așteaptă ca instituțiile judiciare să își spună cuvântul. Membrii CSM nu au mai avut convorbiri cu cei Bălan sau Sâmpetru de la începerea anchetei.

Miercuri dimineață, anchetatorii DNA au descins la sediul Consiliului Suprem al Magistraturii, fiind vizați membrul CSM George Bălan și procurorul Marcel Sâmpetru. Aceștia ar fi negociat să fie numiți în funcțiile de procuror șef al DNA și procuror general al României cu persoane din conducerea USL, conform unor surse judiciare.

Vezi AICI mai multe despre acuzațiile aduse procurorilor George Bălan și Marcel Sâmpetru.

Declarații CSM cu privire la procurorii George Bălan și Marcel Sâmpetru
Embed:

Citeşte mai multe despre:   CSM,   DNA
 
 
 
Loading...