Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scenă impresionantă într-un supermarket din România: Clienții s-au oprit și au început să cânte „Hristos a înviat din morți!”

Scenă impresionantă într-un supermarket din România: Clienții s-au oprit și au început să cânte „Hristos a înviat din morți!”

Un articol de: George Lupu - 18 Apr 2020, 19:25
Scenă impresionantă într-un supermarket din România: Clienții s-au oprit și au început să cânte „Hristos a înviat din morți!” Eveniment

O scenă impresionantă a avut loc într-un supermarket din Piatra Neamț. Clienții s-au oprit pentru câteva secunde din cumpărăturile pentru sărbătorile pascale și au început să cânte „Hristos a înviat din morți!”

În imaginile publicate pe rețelele de socializare e către un martor care a filmat întreaga scenă, se poate vedea cum clienții încep să cânte împreună, acoperind muzica ce s-a auzit din stația de amplificare a magazinului.

Scena a avut loc în condițiile în care, în acest an, sărbătoarea învierii Domnului nu va fi celebrată la biserică sau cu cei apropiați, ci în autoizolare.

 

 

Românii vor petrece Paștele în autoizolare

 

Lumina Sfântă a ajuns în România sâmbătă, în jurul orei 18:15, iar delegația condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Capitală, pentru a distribui Lumina reprezentanților eparhiilor din țară, anunță Basilica.

Aeronava sosită din Ierusalim va duce Lumina Sfântă la Iași, în timp ce un alt avion a plecat la Sibiu, iar apoi va merge la Cluj, Timișoara și Baia Mare. Reprezentanții eparhiilor din zonele mai apropiate de Capitală au venit pe Aeroportul Otopeni, cu autoturismele, pentru a lua Sfânta Lumină.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20.00.

Potrivit acordului pentru Paște convenit între MAI și BOR, Sfintele Paști se distribuie la solicitarea credincioșilor, direct la domiciliu, de către personalul clerical și voluntari. Demersul a început vineri, între orele 8 și 17, și a fost continuat și sâmbătă în același interval. Totodată, acest lucru se va repeta și duminică, în prima zi de Paști, între 6 și 12.

În schimb, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi distribuită sâmbătă, în noaptea de Înviere, după ora 20, de către clerici și cel mult cinci voluntari, care vor purta mască și mănuși de protecție. Astfel, românii creștin-ortodocși vor primi Lumina fie din pragul casei, fie de la fereastră, fără a ieși în stradă.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Piatra Neamț,   Paste