Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scene tragicomice la Vaslui: Medici, chemați să consulte un cadavru pregătit de înmormântare

Scene tragicomice la Vaslui: Medici, chemați să consulte un cadavru pregătit de înmormântare

Un articol de: - 12 Mai 2017, 11:01
Eveniment

Familia unui bărbat de 84 de ani, decedat de două zile, au chemat ambulanța în timp ce se pregăteau să înmormânteze bărbatul.

Oamenii din localitatea Vovriești au solicitat un echipaj pentru a consula mortul, deoarece li se părea că ar fi viu și mișcă, potrivit Adevărul.

Analizându-și tatăl, fiicelor decedatului li s-au părut că acesta nu ar fi mort, ci mai degrabă ar dormi.

Mai mult, una dintre ele a invocat că la un moment dat, tatăl lor ar fi mișcat un deget. Pentru a se convinge dacă trăiește sau nu, acestea au luat o oglindă de afară și au pus-o în dreptul feței mortului. Din cauza diferenței de temperatură oglinda s-a aburit, iar femeile au tras concluzia că bărbatul trăiește.

Deși anterior bărbatul fusese declarat decedat în spital, unde s-au făcut verificările de rigoare înainte de a fi predat la Morgă, un echipaj medical a fost chemat din Vaslui.

Ajunși la locul solicitării, cadrele medicale au scos mortul din sicriu, l-au dezbrăcat, l-au consultat, i-au făcut chiar și o cardiogramă pentru a dovedi rudelor că persoana este decedată.

“Am fost solicitati în satul Vovriesti, comuna Băceşti, pentru că rudelor unui decedat li s-a părut că acesta trăieşte. Ne-au spus că după două zile de la deces, corpul bărbatului nu s-a schimbat deloc, nu e rigid. Ba mai mult, ne-au spus că, atunci când i-au pus oglinda în faţă, obiectul a aburit. Ne-am deplasat la fata locului. Mortul era asezat în sicriu. I s-a fãcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut cã inima nu-i mai bătea”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Bărbatul de 84 de ani din satul Vovriești a fost anterior eveimentului internat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde pe fondul afecțiunilor cardiace a decedat, acest lucru fiind declarat de cadrele medicale ale spitalului.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Vaslui,   cadavru,   medici
 
Loading...