Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Schimb de replici între Diana Șoșoacă și Traian Berbeceanu. Senatoare: ”L-au demis pe domnul Berbeceanu din funcția de prefect pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului” / Fostul prefect: ”Nu-mi mai folosiți numele în manipulări ieftine”

Schimb de replici între Diana Șoșoacă și Traian Berbeceanu. Senatoare: ”L-au demis pe domnul Berbeceanu din funcția de prefect pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului” / Fostul prefect: ”Nu-mi mai folosiți numele în manipulări ieftine”

Un articol de: Ramona Zaharia - 07 Mar 2021, 19:00
Schimb de replici între Diana Șoșoacă și Traian Berbeceanu. Senatoare: ”L-au demis pe domnul Berbeceanu din funcția de prefect pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului” / Fostul prefect: ”Nu-mi mai folosiți numele în manipulări ieftine” Foto: colaj Inquam Photos/George Calin/Octav Ganea Eveniment

Sute de oameni au protestat duminică în București împotriva așa-zisei obligativități a vaccinării. Legea vaccinării obligatorii, la care fac referire manifestanții, şi pe care o confundă cu o obligativitate a vaccinării anti-COVID, este în Parlament de vreo trei ani, blocată la Camera Deputaţilor. Protestul de duminică a fost intens promovat de senatoarea Diana Șoșoacă. Mai mult aceasta a susținut că intrarea Bucureștiului în scenariul roșu pentru a fi anulat astfel protestul de duminică. Șoșoacă acuzat și că Traian Berbeceanu a fost schimbat din funcția de prefect al Capitalei pentru că s-ar fi opus carantinării Bucureștiului. Berbeceanu a reacționat însă și i-a cerut senatoarei să nu-i mai folosească numele ” în manipulări ieftine”.

„L-au demis pe domnul Berbeceanu din funcția de prefect pentru că el s-a opus carantinării Bucureștiului și l-au pus pe Alin Stoica. Astăzi vedem știri că Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Știți de ce este în scenariul rosu? Nu pentru că e COVID, ci pentru că se adună sute de mii de oameni la București pe 7 martie. Comisia Europeană a precizat că vaccinarea nu va putea să fie obligatorie, că nu se poate impune un pașaport al vaccinării. Am înțeles că în Parlamentul European avem aceeași problemă a inculturii juridice, în fabrica de legi a UE este măsiva incultura juridică și foarte mulți de acolo nu au ce căuta. Atâta timp cât există Convenția de la Oviedo, tu nu poți adopta nicio lege care să oblige pe cineva la un act medical”, a declarat Diana Șoșoacă într-o intervenție televizată.

O reacție a venit imediat din partea fostului prefect al Capitalei.  

„Doamnă senator Șoșoacă, vă recomand să nu-mi mai folosiți numele în manipulări ieftine. Și să respectați legea”, a scris Traian Berbeceanu, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Diana Sosoaca,   Traian Berbeceanu