Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Documentul de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate...

Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Documentul de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate...

Un articol de: Redacția B1.ro - 30 Mai 2019, 08:00
Vârsta de pensionare, schimbată oficial: Documentul de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate... Foto: Pixabay.com Eveniment

Vârsta de pensionare scade pentru femeile care muncesc în Italia. Modificările vor fi introduse începând din 1 septembrie 2021.

ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE MIHAI CONSTANTINESCU! INIMA S-A OPRIT! ULTIMELE IMAGINI SUNT CUMPLITE

Condițiile de pensionare pentru femei sunt următoarele:

DESPĂRȚIRE DUREROSĂ ÎN LUMEA MUZICII! INFORMAȚIA DESPRE BENONE SINULESCU A FOST CONFIRMATĂ! IMAGINI SFÂȘIETOARE

1.  Stagiul minim de cotizare va fi de 15 ani însă acesta nu conține stagiile asimilate ( Ex : perioada studiilor superioare) , urmare stagiul minim și obligatoriu pentru a accesa o formă de pensionare va trebui să fie realizat prin contribuție efectivă.

VEȘTI TOT MAI TRISTE DESPRE RONA HARTNER! PREOTUL A AJUNS LA CĂPĂTÂI! FANII AU IZBUCNIT ÎN LACRIMI CÂND AU VĂZUT ASTA

2. Femeile care au născut și crescut 3 sau mai mulți copii, până cel puțin la vârsta de 16 ani, vor avea o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani pentru primii 3 copii ( 6ani) la care se adaugă câte 1 an pentru ceilalți copii, desigur condiția de vârstă (16 ani) trebuie îndeplinită și ca mama să aibă realizat minim 15 ani de stagiu contributiv la data solicitării pensiei. Această reducere de vârstă nu se cumulează alte reduceri prevăzute în lege (grupe superioare sau pensionare anticipată).