Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL în România: Ce se întâmplă cu românii care tocmai au împlinit 67 de ani!

VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL în România: Ce se întâmplă cu românii care tocmai au împlinit 67 de ani!

Un articol de: B1.ro - 15 Noi 2018, 07:42
VÂRSTA de PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL în România: Ce se întâmplă cu românii care tocmai au împlinit 67 de ani! Eveniment

Se anunţă schimbări majore în ceea ce priveşte vârsta de pensionare în România.
Dacă în prezent femeile ies la pensie la 63 de ani, iar bărbații la 65, o iniţiativă legislativă propune creșterea vârstei de pensionare până la 67 de ani, la cerere.
Măsura îi vizează pe medici, care indiferent de specializare, îşi vor putea continua activitatea, la cerere, până la 67 de ani, anunţă a1.ro.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și va intra la votul final din Camera Deputaților, care este for decizional.

„Au existat solicitări atât din partea medicilor de familie, cât și a medicilor specialiști, pentru prelungirea vârstei de liberă practică. O solicitare legitimă, dacă ținem seama că una dintre gravele probleme ale sistemului sanitar o reprezintă criză tot mai acută a lipsei de specialiști. Lipsa de medici se resimte inclusiv în orașele mari, dar devine de-a dreptul dramatică în comunitățile mici, unde se ajunge chiar în situația că spitalele să aibă secții închise din lipsa de specialiști. În aceste condiții, prelungirea cu doi ani a dreptului de a profesa a medicilor specialiști poate diminua acest fenomen. Mai ales că, în lipsa schemelor complete, asupra personalului există o incarcatură foarte mare, ceea ce duce la diminuarea calității actului medical”, arată deputatul liberal Vasile Varga, unul dintre iniţiatorii poiectului.

Legislația actuală prevede că medicii sunt obligați să iasă la pensie la 65 de ani – bărbații, iar femeile la 63 de ani.

Potrivit proiectului, cei care vor dori să profeseze până la 67 de ani vor trebui să depună o solicitare la unitatea medicală unde lucrează, cu trei luni înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.


 

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor,   Senat,   vasile varga