Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Schimbare radicală a vârstei de pensionare în România: Totul se modifică de la 1 decembrie! Primele vizate sunt femeile!

Schimbare radicală a vârstei de pensionare în România: Totul se modifică de la 1 decembrie! Primele vizate sunt femeile!

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 07:59
Schimbare radicală a vârstei de pensionare în România: Totul se modifică de la 1 decembrie! Primele vizate sunt femeile! Eveniment

Guvernul a decis vineri în urmă cu câteva săptămâni ca femeile să aibă dreptul să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, la fel ca și bărbații, și nu neapărat la vârsta de 63 de ani, așa cum era prevăzut până în prezent.

Curtea Constituțională a României a decis ca această modificare să aibă loc, astfel că femeile care doresc să continue activitatea după ce au împlinit vârsta de 63 de ani, o pot face.

În aceste condiții, legea prevede că angajatorul nu mai are dreptul să întrerupă contractul de muncă al unei angajate, chiar dacă aceasta a împlinit vârsta standard de pensionare, adică de 63 de ani, scrie a1.ro.