Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNA face SCHIMBĂRI MAJORE! Mesajul „Consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide", ÎNLOCUIT

CNA face SCHIMBĂRI MAJORE! Mesajul „Consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide", ÎNLOCUIT

Un articol de: B1.ro - 06 Sep 2018, 18:33
Eveniment

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis schimbarea mesajului „Consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide", transformându-l în „Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic minimum 2 litri de apă”.

De asemenea, CNA vrea să interzică înmormântările la televiziuni, cu câteva excepții (programele informative, emisiunile sau filmele documentare, funeraliile de stat).

Propunerea de modificare a Codului, realizată de Radu Herjeu, a fost supusă dezbaterii publice pentru 30 de zile.

Dacă va fi aprobată, propunerea s-ar adăuga la articolul 41 din Codul Audiovizual:

ART. 41

(1) Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza:

a) imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia;

b) imagini ale persoanei fără discernământ sau decedate, fără acordul familiei;

c) imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane. Fac excepţie cazurile umanitare, pentru difuzarea cărora este necesar acordul persoanei în cauză sau al familiei.

În același timp, membrii CNA au venit cu două noi propuneri de mesaje: „Consumul de alcool până la vârsta de 21 de ani dăunează grav dezvoltării creierului” și „Pentru egalitate de şanse, copiii cu dizabilități au dreptul să învețe în orice școală”, completând articolul 120 (5) din Codul de reglementare în audiovizual, potrivit căruia:  În cadrul calupurilor publicitare ce promovează alimente radiodifuzorii trebuie să difuzeze alternativ unul dintre următoarele mesaje de avertizare: a) „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic fructe şi legume.”; b) „Pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi.”; c) „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide.”; d) „Pentru o viaţă sănătoasă, respectaţi mesele principale ale zilei.”; e) „Pentru sănătatea dumneavoastră evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi”.

Astfel, toate mesajele de avertizare prevăzute la alin. (5) se vor difuza alternativ pe parcursul unei zile, câte un mesaj inserat la sfârşitul unuia dintre calupurile publicitare din cadrul fiecărei ore date din intervalul orar 6,00 –  22,00. În perioada în care difuzează un spot noncomercial recomandat de Consiliu, radiodifuzorii pot renunţa la difuzarea mesajelor de avertizare prevăzute la alin (5).

Citeşte mai multe despre:   CNA
 
 
 
Loading...