Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Schimbări pentru părinți: Guvernul vrea să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului (VIDEO)

Schimbări pentru părinți: Guvernul vrea să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Mai 2017, 16:00
Eveniment

Guvernul ia în calcul plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului. Și nu ar fi singurele schimbări pregătite de executiv pentru proaspetele mămici. Guvernanţii se gândesc și la o posibilă prelungire a perioadei de acordare a indemnizaţiei, de la doi la patru ani, informează B1 TV. 

La un an de când a intrat în vigoare noua lege privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, guvernanții vor să schimbe din nou lucrurile. În prezent mamele sau tații care stau acasă cu bebelușii primesc timp de doi ani 85 la sută din venituri, indiferent de salariu. Mai mult, indemnizația minimă crescuse de la 600 la 1.063 de lei.

Vicepremierul Sevil Shaidehh a anunțat că Executivul ia în calcul plafonarea indemnizaţiei la sume cuprinse între 5 şi 10 mii de lei.

”Se fac analize și calcule de impact pentru a realiza dacă această indemnizație, dacă o plafonăm, dacă este benefic să o și prelungim ca perioadă de acordare. În acest moment, noi avem acea perioadă de doi ani, e posibil, ca prin plafonare să mărim perioada de la doi ani, poate la patru ani”, a spus Shhaideh. 

Schimbări pentru părinți: Guvernul vrea să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Vicepremierul Sevil  Shhaideh a adaugat ca analiza pe care o va face Guvernul va fi definitivata in semestrul 2, astfel încât  eventualele modificări să fie luate în calcul pentru construcţia bugetului pentru 2018.

Reamintaim actaulul guvern, ca acest cadru legal reglemtează o perioada fiziolgocă, anume sarcina, care durează 9 luni. Deci nu putem, repet, să ne jucăm cu acest cadru legal și să obligăm cuplurile de români să își planifice aducerea unui copil într-un anumit cadru legal, să schimbăm regulile pe parcursul jocului, adică pe parcusul celor nouă luni de sarcina și să-i obligăm să-și nască copilul și să se supună unui cadru legal cu totul diferit”, a spus Ana Măița, președintă a Asociației mame pentru mame. 

Lunar, potrivit ministerului Muncii, numarul mediu al persoanelor care beneficiaza de indemnizație este 140 de mii de persoane.
 

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei
 
Loading...