Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sclavi la MAFIA LEMNULUI: Judecătorii despre "stăpânii" de sclavi din Berevoeşti - "Un comportament sălbatic, victimele privite ca o marfă" (VIDEO)

Sclavi la MAFIA LEMNULUI: Judecătorii despre "stăpânii" de sclavi din Berevoeşti - "Un comportament sălbatic, victimele privite ca o marfă" (VIDEO)

Un articol de: - 18 Iul 2016, 19:12
Sclavi la MAFIA LEMNULUI: Judecătorii despre "stăpânii" de sclavi din Berevoeşti - "Un comportament sălbatic, victimele privite ca o marfă" (VIDEO) Eveniment

În urma descinderilor DIICOT la Berevoiești, 37 de persoane au fost arestate preventiv sub acuzația de răpire şi lipsire de libertate. (Detalii AICI) Judecătorii de la Tribunalul Argeș scriu în motivarea lor că aceștia au avut un comportament sălbatic, privindu-și victimele cape o marfă.

“Inculpaţii ignoră total valorile intrinseci fiinţei umane - viaţa, integritatea corporală, sănătatea, libertatea, onoarea şi demnitatea - privind victimele ca pe o marfă producătoare de beneficii materiale, pe care le expoatează la maxim şi le transferă între membrii grupărilor în acelaşi scop. De asemenea, agresiunile fizice, tratamentele umilitoare aplicate victimelor care erau puse să se lupte între ele, să doarmă în grajdul animalelor, erau legate pentru a nu fugi, fiindu-le lezate astfel sentimentele cele mai profunde, trauma suferită marcându-le pe deplin întreagă evoluţie viitoare, reliefează un comportament sălbatic, un mod de gândire rudimentar şi, totodată, pun în lumina potenţialul criminogen ridicat al inculpaţilor”, se arată în motivarea judecătorilor, potrivit News.ro.

În replică, familiile arestate au susţinut la proces că nu au comis nicio infracţiune, ba chiar au arătat că unele dintre practicile constatate de procuror sunt fireşti, “susţinând că ceea ce au făcut au făcut în folosul victimelor, pentru a le ajuta”.

Sclavi la MAFIA LEMNULUI. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș: Primele imagini din timpul perchezițiilor