Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Școlile din Vaslui plătesc firme private de pază din banii părinților

Școlile din Vaslui plătesc firme private de pază din banii părinților

Un articol de: - 20 Sep 2013, 23:51
Școlile din Vaslui plătesc firme private de pază din banii părinților Foto: infobraila.ro Eveniment

Majoritatea școlilor din Vaslui plătesc firme private de pază din banii părinților pentru a asigura protecția elevilor.

Astfel, peste 90% dintre unitățile de învățământ din județ nu au pază asigurată din cauza blocării angajărilor la posturile nedidactice, relatează Mediafax.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, doar 68 din cele 751 de unităţi de învăţământ în masă care funcţionează în judeţul au angajaţi paznici pe statele de plată, ceea ce reprezintă un procent mai mic de 10%.

Alte 14 școli au încheiat contracte cu firme specializate de pază, plătite din banii părinţilor, precum şi patru unităţi la care paza este asigurată prin cetăţenii din comună.

"Stăm foarte prost la acest capitol, al asigurării pazei în şcoli cu personal angajat. Din păcate, posturile pentru personalul nedidactic sunt blocate de ani de zile astfel încât nu se pot face angajări. În aceste condiţii, unele şcoli apelează la pază privată, plătită din fondurile asociaţiilor de părinţi", a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Mai mult, 28 unităţi de învăţământ din Vaslui nu au nici măcar gard împrejmuitor. În schimb, peste 115 şcoli şi grădiniţe au instalate camere de supraveghere.

Citeşte mai multe despre:   scoli,   Stiri Vaslui