Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Școlile, închise pentru mai multe zile, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Cursurile se vor susține online

Școlile, închise pentru mai multe zile, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Cursurile se vor susține online

Un articol de: Irina Mina - 18 Sep 2020, 21:13
Școlile, închise pentru mai multe zile, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Cursurile se vor susține online Foto: Pixabay.com Eveniment

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că mai mai multe zile cursurile se vor desfăşura online pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor.

Ludovic Orban: Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online

Potrivit primului ministru, mai multe zile cursurile se vor desfăşura online, având în vedere organizarea alegerilor locale de pe 27 septembrie.

„Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a spus Orban, scrie Agerpres.ro.

Monica Anisie: La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți

De asemenea, ministrul Educației Monica Anisie a anunțat, vineri, că elevii nu vor merge la școală în 25, 28 și 29 septembrie.

Totodată, în Capitală, școlile vor fi închise și joi, 24 septembrie.

“Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a menționat Monica Anisie, potrivit Știrileprotv.

Alegerile locale vor avea loc duminica viitoare, 27 septembrie

Românii urmează să voteze pentru alegerile locale 2020 ce vor avea loc duminica viitoare, pe 27 septembrie. Pentru acest scrutin, cei cu drept de vot nu vor putea vota oriunde s-ar afla în acea zi, ci doar numai în localitatea unde își dau domiciliul sau reședința.

Totodată, cei cu vize de flotant pot vota în noua localitatea de reședință dacă sunt inclusi până la data de 4 septembrie în Registrul Electoral, astfel încât să fie luați în evidență de primăria respectivă. Mai există o modalitate și anume – pe lista suplimentară, dacă nu au depus o cerere de înscriere în registrul electoral din acea localitate.

Totodată, alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea la primăria unde se află noua reședință de a fi trecut în Registrul Electoral pe lista permanentă vor putea vota și la adresa de domiciliu din buletin.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Citeşte mai multe despre:   scoli inchise,   alegeri,   sectii de votare,   Ludovic Obran,   Monica Anisie