Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Școlile își așteaptă elevii cu tavane căzute, pereți dărâmați și geamuri lipsă (VIDEO)

Școlile își așteaptă elevii cu tavane căzute, pereți dărâmați și geamuri lipsă (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Școli insalubre, tavane căzute, pereţi dărâmaţi şi geamuri lipsă. Asta îi aşteaptă pe elevii din multe judeţe ale ţării în prima zi de şcoală. Unităţile de învăţământ fie au lucrări de reparaţii începute de mai mulţi ani şi neterminate, fie se află într-un stadiu avansat de degradare.

Unitatea şcolară a ajuns în acest grad de deteriorare după ce actualul director si fostul primar al comunei ţin cu dinţii să se războiască cu actual edil din Ghergheşti. Lipsa de comunicare dintre conducerea şcolii şi primar împinge zeci de elevi sa invete in conditii insalubre.

Părinţilor le este teamă să îşi mai trimită copiii la şcoală.

Primarul se apără şi spune că deşi este în construcţie o nouă şcoala, lucrările nu au avansat întrucât primăria a avut conturile blocate.

Judeţul Vaslui are un top nefericit al şcolilor în care elevii învaţă în condiţii mizere.

Din cele 765 de școli din județul Vaslui, doar 519 au fost aurtorizate.11 nu au primit notifificare de respingere a autorizației întrucât nu îndeplineau condițiile de funcționare. În județ sunt și 235 școli nu au cerut acordaraea autorizației sanitare de funcționare.

Alt judeţ, aceeaşi situaţie. În comuna Belceşti, din judeţul Iaşi, copii merg la cursuri în sala de sport, în sediul poliţiei şi în parterul unui bloc din localitate.

Primarul spune că a făcut demersuri la Ministerul Educaţiei pentru finanţarea construcţiei unui nou corp de clădire in cadrul scolii, însă fără niciun răspuns.

Şi în celălat capăt al ţării, în judeţul Gorj, sunt probleme. În comuna Teleşti, 16 copii vor începe anul şcolar în grădinița amenajată în incinta dispensarului localității, după ce vechea clădire a fost dărâmată pentru că era intr-un stadiu avansat de degradare.

În privinţa asigurării măsurilor de securitate în şcoli, începând din acest an, şcolile vor avea un registru al incidentelor, iar dacă va fi nevoie, profesorii pot controla elevii în ghiozdane sau buzunare, dacă sunt suspectatţi că aduc la şcoală obiecte interzise, susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Capitală.

Școli insalubre pentru începerea anului școlar
Embed:

Citeşte mai multe despre:   scoli,   elevi
 
 
 
Loading...