Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scriitor de succes din România, scos în stradă în pragul iernii: "Am luat premii naționale și internaționale și câteva mii de exemplare din cărțile mele se află în librăriile și în bibliotecile din țară. Asta e. Nu am casă"

Scriitor de succes din România, scos în stradă în pragul iernii: "Am luat premii naționale și internaționale și câteva mii de exemplare din cărțile mele se află în librăriile și în bibliotecile din țară. Asta e. Nu am casă"

Un articol de: - 16 Oct 2015, 19:04
Scriitor de succes din România, scos în stradă în pragul iernii: "Am luat premii naționale și internaționale și câteva mii de exemplare din cărțile mele se află în librăriile și în bibliotecile din țară. Asta e. Nu am casă" Foto: pressone.ro Eveniment
Unul dintre cei mai importanţi prozatori români contemporani, Radu Aldulescu, a fost evacuat din camera din clădirea Uniunii Scriitorilor, în care a locuit în ultimii doi ani și jumătate.

Clădirea se află în centrul Capitalei și a fost concesionată pentru 50 de ani de Uniunea Scriitorilor de la Primăria Capitalei contra unei sume de 900 de lei pe lună.

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, spune că suma este “imensă” și că nu-l mai poate găzdui pe Aldulescu.

„L-am găzduit cum am putut, dar nu ne mai permitem să-l ținem pe domnul Aldulescu. L-am găzduit cum l-am ținut și în vechiul sediu al Uniunii, de la Casa Monteoru, dar casa a fost retrocedată. Nu mai putem să-l ținem pentru că, în primul rând, plătim o chirie imensă. Și plăteam degeaba. Clădirea aparține Primăriei. În sfârșit, nu știu de unde e tot acest scandal. Radu Aldulescu nu are, propriu-zis, niciun drept să stea acolo. Nu mai puteam să-l ținem, pur și simplu. Chiria era de 10 milioane de lei vechi, plus șarjele, ne ducea undeva la 16 milioane. E o clădire mare și are o poveste lungă, nu de ieri, de azi. Primăria s-a dezinteresat și condițiile de acolo au fost groaznice. Asta este. Uniunea nu e obligată să le asigure scriitorilor o casă. Ar fi bine dacă le-ar putea da fiecăruia câte o casă", a spus președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu.

"Nu știu unde mă mut. Sunt în stradă. Mă mut în stradă. Am scris nouă romane, apărute în două, trei și patru ediții. Am luat premii naționale și internaționale și câteva mii de exemplare din cărțile mele se află în librăriile și în bibliotecile din țară. Asta e. Nu am casă", a spus Aldulescu pentru pressone.ro.

Radu Aldulescu s-a născut la 29 iunie 1954 la București și a debutat in 1993 la Editura Albatros, cu romanul Sonata pentru acordeon, pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania. A mai publicat romanele: Amantul Colivaresei (editia I, Nemira, 1996; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2006), Ingerul incalecat (Phoenix, 1997), Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare (editia I, Nemira, 1998; editia a II-a, Cartea Romaneasca, 2007), Proorocii Ierusalimului (editia I, Editura Publicatiilor pentru Strainatate, 2004; editia a II-a, Corint, 2006), Mirii nemuririi (Cartea Romaneasca, 2006). A scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obtinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Venetia.
In anul 2008 a fost distins cu Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane pentru romanul Mirii nemuririi.

Printre premiile primite se numără Premiul Uniunii Scriitorilor din România, pentru romanul Sonata pentru acordeon, Premiul Ion Creanga, al Academiei Române, pentru romanul Mirii nemuririi.

De asemenea, acesta a scris scenariul filmului Terminus Paradis (regizat de Lucian Pintilie), care a obținut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția.