Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scriitorul, jurnalistul și membrul CNA Radu Călin Cristea a încetat din viață, la 65 de ani

Scriitorul, jurnalistul și membrul CNA Radu Călin Cristea a încetat din viață, la 65 de ani

Un articol de: Andrei Ștefan - 17 Oct 2020, 13:39
Scriitorul, jurnalistul și membrul CNA Radu Călin Cristea a încetat din viață, la 65 de ani Eveniment

Radu Călin Cristea, critic literar, jurnalist, eseist și scriitor, a încetat din viață, la vârsta de 65 de ani. Acesta a fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), din luna februarie a anului 2013 și până în prezent.

 

Radu Călin Cristea a decedat la vârsta de 65 de ani

 

Radu Călin Cristea este unul dintre cei mai buni jurnalişti din România. El radiografiază realitatea cu acurateţea unui scanner foarte performant, cântăreşte faptele cu precizia unei balanţe deosebit de fine, slujindu-şi auditoriul cu modestie şi cu o impecabilă obiectivitate. Într-o ţară în care presa se numără printre cele mai corupte, arogante şi iresponsabile segmente ale societăţii, Radu Călin Cristea nu este contemporanul timpului său.

El încă mai crede în cinste, limpezime, civilitate şi simţ al răspunderii. Niciodată ostentative, calităţile narative ale lui Cristea sunt acelea ale unui scriitor de primă mână. El cunoaşte, respectă şi foloseşte puterea imensă a Cuvântului, aşa cum puţini colegi de breaslă sînt în stare sau doresc s-o facă”, spunea despre acesta Dorin Tudoran, fost disident anticomunist.

 

Cine a fost Radu Călin Cristea

 

Radu Călin Cristea s-a născut în anul 1955, în comuna Ineu, regiunea Arad. El a urmat un liceu din Arad, iar în 1978 a absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București.

Și-a făcut debutul publicistic în 1973 în revista „Orizont” din Timișoara, iar editorial cu volumul de eseuri „Emil Botta-despre frontierele inocenței”, la Editura Albatros, în 1984.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

De-a lungul timpului a fost colaborator și, mai apoi, redactor la programul „Actualitatea Românească” difuzat de Radio Europa Liberă (1990 – 2002).

De asemenea, a fost director al Muzeului Literaturii Române din București, iar în vara anului 2012 a fost director general (interimar) al TVR. Apoi a rămas în TVR, ca șef al Departamentului „Literatură. Arte”. Începând din 1990, a fost membru al Uniunii Scriitorilor și membru al secției de critică și istorie literară a Asociației de București a Uniunii Scriitorilor.

Din luna februarie a anului 2013 și până în prezent, Radu Călin Cristea a fost membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Citeşte mai multe despre:   CNA,   Radu Călin Cristea