Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scriitorul Mircea Cărtărescu avertizează: "Națiunea română este ostatica USL"

Scriitorul Mircea Cărtărescu avertizează: "Națiunea română este ostatica USL"

Un articol de: - 05 Iul 2012, 17:49
Scriitorul Mircea Cărtărescu avertizează: "Națiunea română este ostatica USL" Eveniment

Scriitorul Mircea Cărtărescu a lansat, joi, un avertisment în privința stării politice din România și a diminuării libertății în contextul guvernării USL, potrivit EVZ.

Acesta consideră că națiunea română este ostaticul USL, modul de guvernare al actualei Puteri fiind halucinant și inacceptabil.

"Nu e vorba de nici un fel de luptă politică, de conflict între palate, n-are nici o relevanţă cât de vinovaţi sunt foştii guvernanţi de starea actuală de fapte. Da, foştii guvernanţi sunt vinovaţi şi au plătit pentru asta, dar în cadrul jocului politic. Au pierdut puterea şi ultimele alegeri. Dar ei nu mai au nici o legătură cu distrugerea jocului politic, cu zecile de încălcări cinice ale Constituţiei, ale procedurilor parlamentare, cu sfidarea zi de zi a hotărârilor Curţii constituţionale, cu guvernarea prin ordonanţe de urgenţă dictatoriale", a notat Cărtărescu.

Mircea Cărtărescu este poet, prozator, eseist, publicist şi critic literar. Acesta are numeroase premii acordate atât în ţară cât şi în străinătate. În 2010 a fost decorat cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, prestigioasă decoraţie de cultură în Franţa.

Citeşte mai multe despre:   scriitor,   Mircea Cartarescu,   avertisment,   USL