Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCRISOARE EMOȚIONANTĂ găsită după un secol. Ce i-a trimis un român aflat pe front soției sale (FOTO)

SCRISOARE EMOȚIONANTĂ găsită după un secol. Ce i-a trimis un român aflat pe front soției sale (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 18:17
SCRISOARE EMOȚIONANTĂ găsită după un secol. Ce i-a trimis un român aflat pe front soției sale (FOTO) Eveniment

O scrisoare emoționantă trimisă în 1915 de un ostaş român din Hunedoara aflat pe front a devenit virală după ce nepoata sa a descoperit-o la un secol distanță.

În scrisoarea, care se afla în rama tabloului cu familia românului, bărbatul i-a transmis cuvinte drăgăstoase soției sale și a povestit pe scurt prin ce trecea, potrivit adevarul.ro.

Aparent, „cartea” a fost ultima trimisă de acesta înainte să moară luptând pentru țara sa, pe frontul rusesc.

„Iubită soţie, dragă epistolă vă trimit. Tu, dragă soţie, să nu fii necăjită despre mine. Cărţile tale pe care mi le trimiţi eu toate le capăt la mână şi tot bine înţeleg că îmi scrii în ele. Dar de mine, ce să-ţi spun, când om veni... Nu ştiu de acum înainte ce va fi. Numai frigul ne cam mănâncă ziua la lucru şi mâncarea de amiază. În rest, nu ai unde te amistui, până era pită şi slănină, de mâncare. Pe aici ninge şi zăpadă mare e. Şi tu draga mea soţie şi dragii mei copilaşi aş dori mult să vă văd faţa voastră, că mi-e dor foarte tare de voi, dragii mei. Acum într-o noapte am visat că venea copilul meu către mine. Şi parcă îi era ruşine de mine. Şi parcă era îmbrăcat într-o hăiniţă de vară şi am zis, către tine dragă, să-l îmbrăci mai gros, să nu răcească. Şi să îmi mai scrii că l-ai băgat slugă şi cu câtă plată. Şi te rog soţie dragă să ai grijă de fete şi de copilul, că noi mergem la bătaie, când o fi vreme, şi să nu uitaţi unul de altul. Te sărut soţie dragă, din tot sufletul meu şi pe copilaşi, tot aşa, şi pe socrii, pe mătuşa, pe toate neamurile. Să îmi scrii, şi pe la voi este iarnă mare, ca pe aici? Te sărut din inimă şi îţi doresc sănătate, la toată casa, că nu te pot uita până la moartea mea. Cu drag, al tău soţ şi tată, Leonida Maniu”, este mesajul emoționant transmis de bărbat.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Hunedoara