Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SE DAU BANI DE LA STAT! Calculul prin care poţi afla CÂŢI BANI VEI PRIMI LA PENSIE. Noi modificări!

SE DAU BANI DE LA STAT! Calculul prin care poţi afla CÂŢI BANI VEI PRIMI LA PENSIE. Noi modificări!

Un articol de: B1.ro - 14 Feb 2020, 15:01
Eveniment

Modificările le legea pensiilor afectează milioane de români. Ministrul demis al Muncii, Violeta Alexandru a anunţat recent un proiect de lege care ar putea să crească veniturile persoanelor vârstnice. 

BOMBĂ! RĂZVAN SIMION, PRINS ÎN FAPT CU FOSTA NEVASTĂ! LIDIA BUBLE, ÎN STARE DE ȘOC
Este vorba despre un proiect de lege, ce anunţă anumite modificări la legea pensiilor.  Aceştia vor păutea afla cum le sunt calculate, exact, pensiile,relatează Capital.ro.  „Decizia de pensionare trebuie să fie trimisă fiecărui pensionar, însoțită de Buletinul de calcul. Fiecare pensionar are dreptul să știe cum i-a fost calculată pensia pe baza contribuțiilor plătite. O simplă măsură pentru normalitate!”, a explicat ministrul  Muncii Violeta Alexandru, potrivit sursei citate anterior. 


Ministrul Muncii a făcut public, pe o reţea de socializare, şi detaliile unui draft de proiect de lege, iar Casa Naţională de Pensii a afişat recent indicatorii utilizaţi în sistemul public de pensii în 2020, potrivit sursei citate mai sus:

DANIELA CRUDU, PRINSĂ ÎN FAPT! A FĂCUT-O ÎN PUBLIC CU IUBITUL BĂTĂUȘ! ASTA E PREA DE TOT (FOTO)
Câştigul mediu brut folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 5.163 de lei pentru perioada 1 ianuarie - 8 ianuarie 2020, potrivit Legii nr. 47/2019, şi 5.429 de lei începând cu data de 9 ianuarie 2020, potrivit Legii nr. 6/2020.


De la data de 1 ianurie, venitul minim pentru contribuţiile sociale este de 2.230 de lei, aferentul salariului minim brut pe economie.  Cuantumul contribuţiei de asigurări sociale aferente acestui venit este de 558 de lei, după cum relatează sursa citată anterior. 


Astfel că, valoarea punctului de pensie va fi formată astfel: 1.265 de lei de la 1 ianuarie până la 31 august 2020 şi 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020.
LACRIMI PENTRU IULIA VÂNTUR! DE DATA ASTA A PĂȚIT-O GRAV! SALMAN KHAN A DAT VESTEA TRAGICĂ

 
Loading...