Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Se deschide primul petic de autostradă din Moldova (VIDEO)

Se deschide primul petic de autostradă din Moldova (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Dec 2020, 13:33
Se deschide primul petic de autostradă din Moldova (VIDEO) Eveniment

Primul petic din mult visata autostradă a Moldovei va fi inaugurat meircuri, 2 decembrie. Cei aproximativ 16 km din autostrada A7 vor avea restricții, pentru că drumul nu este în totalitate finalizat. 

Proiectul de infrastructură va fi inaugurat cu un an de zile mai devreme față de termenul contractual. Ministrul Transporturilor a făcut anunțul:

„„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu antreprenorul, cu beneficiarul, cu cei care răspund de siguranţa rutieră, cu absolut toţi cei implicaţi în procesul de dare în trafic fără niciun risc pentru VO Bacău, pot să vă spun că miercuri, 2 decembrie, vom da în circulație Varianta de Ocolire Bacău”, a declarat Lucian Bode.

 

Primii kilometri din Autostrada Moldovei (VIDEO)

 

Contractul are o valoare de aproximativ 668 de milioane de lei, semnat în decembrie 2018, iar lucrările au început în martie 2019. Termenul este de 3 ani pentru toată centura, 16,2 km de autostradă + 14,5 km drum național cu o bandă pe sens. Partea vestică a centurii, de 7,3 km, a fost deschisă pe 3 septembrie.

Antreprenorul băcăuan Dorinel Umbrărescu se ocupă de execuție, prin intermediul companiilor UMB-Tehnostrade. 

 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte