Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ATENȚIE, ROMÂNI! ADIO, rulote pe Valea Cerbului, Buşteni! SE INTERZICE CAMPAREA

ATENȚIE, ROMÂNI! ADIO, rulote pe Valea Cerbului, Buşteni! SE INTERZICE CAMPAREA

Un articol de: Andrei Ștefan - 01 Mar 2020, 20:17
ATENȚIE, ROMÂNI! ADIO, rulote pe Valea Cerbului, Buşteni! SE INTERZICE CAMPAREA Eveniment

Rulotele din Buşteni, din apropierea cabanei Gura Diham, vor deveni istorie. 

Din această primăvară, administraţia locală va interzice camparea pe termen lung a rulotelor şi a corturilor pe Valea Cerbului.

Hotărârea de Consiliu Local este una fără precedent, punând capăt astfel unei tradiții vechi de zeci de ani, zona fiind renumită pentru concediile cu buget redus, variantă aleasă de mulți români.

Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni, spune că a luat această decizie din pricina invaziei urşilor gunoieri, a necesității ecologizării zonei de camping care face parte din Parcul Natural Bucegi şi, dar și pentru încurajarea unui turism civilizat. 

„În primul rând, vorbim despre impactul urs-om. Atâta vreme cât Ministerul Mediului nu intervine pentru relocarea urşilor măcar, nu zic de lichidarea lor, există riscuri pentru că animalul devine agresiv când nu te aştepţi. De ce? Pentru că şi noi suntem foarte agresivi. Mergem extraordinar de aproape faţă de el să-l filmăm, să-l fotografiem. 

În al doilea rând, este vorba şi despre impactul cu mediu. Până la urmă, acolo este Sit Natura 2000, un parc natural, iar gunoiul e gunoi, cât ne-am abţine să nu-l producem, el tot rezultă. În plus, mai erau probleme legate şi de toaletele ecologice, iar curăţarea, vidanjarea, închirierea erau suportate de administraţia publică”, a explicat viceprimarul oraşului Buşteni, notează Adevărul.

Turiştii care veneau cu rulota în Buşteni nu plăteau nicio taxă de campare și nu aveau un comportament civilizat față de mediu, mai susține acesta.

„Ei s-au împroprietărit mai rău decât a făcut-o Cuza, fără să mai întrebe pe cineva din administraţie. Să ne întrebe şi pe noi, unde ar putea să campeze sau cât timp am putea campa sau ce suprafaţă ne-aţi putea da pentru o rulotă. Nu era rău, ideea e că dintr-un loc civilizat a ajuns un loc mai puţin civilizat. Unii rămâneau acolo şi câte şase luni”, a explicat Savel.

Mircea Badea şi-a arătat WhatsApp-ul la televizor, iar oamenii N-AU PUTUT CREDE când au văzut ce are în conversaţii

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bușteni