Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SE PRĂBUȘESC FALEZELE DIN EFORIE (FOTO)

SE PRĂBUȘESC FALEZELE DIN EFORIE (FOTO)

Un articol de: - 09 Mai 2017, 11:24
Foto: iVisit.ro Eveniment

Administrația locală din Eforie informează că precipitatiile însemnate din ultima perioadă au făcut ca procesul de eroziune și alunecare a falezelor din Eforie Nord și Sud sa reinceapa și să se accentueze.

„Ținând cont de această situație de risc, ce depășește competența și posibilitățile logistice și financiare ale administrației publice locale, primarul orașului Eforie, Robert Nicolae Șerban, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, prezentând situația din teren", informează un comunicat al Primariei Eforie, potrivit ziare.com.

Zonele afectate de alunecări de teren sunt pe strada Gării, pe malul Lacului Techirghiol și faleza din zona Cazino - Capul Turcului, ambele din Eforie Sud, dar și Zona Belona - Complex Apolonia, din Eforie Nord.

„Alarmant este faptul ca procesul de alunecare a reinceput intr-o zona in care, cu cativa ani in urma, ABADL (Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral - n.red.) a intervenit prin lucrari de consolidare (Zona Cazino - Capul Turcului) si este vizibil de la zi la zi mai mult”, au mai continuat autoritățile locale.Autoritățile monitorizează constant zonele afectate, iar primarul a cerut o expertiză tehnică pe strada Garii, unde s-a constatat ca surparea strazii a avansat.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 481/2004 privind protecția civilă, competența pentru soluționarea acestor probleme nu este a autorităților locale. Din acest motiv, Primăria Eforie revine cu adrese oficiale către toate instituțiile abilitate prin care prezintă complexitatea și gravitatea situației din teren și solicită urgent alocarea de resurse tehnice, umane și financiare pentru demararea unor lucrări ample și reale de consolidare a falezelor din orașul Eforie”, se mai arată în comunicatul de presă.

 
 
 
Loading...