Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bomba bombelor pentru pensionari: Se reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în România! Ce se întâmplă la pensionarea anticipată!

Bomba bombelor pentru pensionari: Se reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în România! Ce se întâmplă la pensionarea anticipată!

Un articol de: B1.ro - 15 Iul 2018, 12:01
Eveniment

Camera Deputaților a adoptat o inițiativă de modificare a Legii Pensiilor, prin care se reduce stagiul de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani, informează Adevărul. 

Este vorba despre modificarea adusă Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Actul normativ prevede că „pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze, etc.) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr.263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”.

O altă prevedere se referă la reducerea stagiului complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puţin 20 de ani în locurile de muncă respective (anexa nr.4). De această reducerea stagiului de cotizare vor beneficia şi persoanele înscrise la pensie după anul 2011.

Proiectul urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. 
 

Citeşte mai multe despre:   Camera deputatilor
 
 
 
Loading...