Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sebastian Ghiță cere despăgubiri de un milion de lei de la Onea și Negulescu: Cei doi foști procurori i-ar fi afectat grav reputația, prin dosarul instrumentat

Sebastian Ghiță cere despăgubiri de un milion de lei de la Onea și Negulescu: Cei doi foști procurori i-ar fi afectat grav reputația, prin dosarul instrumentat

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Sep 2019, 19:22
Sebastian Ghiță cere despăgubiri de un milion de lei de la Onea și Negulescu: Cei doi foști procurori i-ar fi afectat grav reputația, prin dosarul instrumentat Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

Sebastian Ghiță, care a părăsit România, deși era sub control judiciar și avea o interdiciție în acest sens, s-a constituit parte civilă în dosarul foștilor procurori DNA, Lucian Onea și Mircea Negulescu, potrivit cererii formulate în acest sens de fostul deputat PSD și consultată de G4media.ro.

Sebastian Ghiță solicită un milion de lei, reprezentând „despăgubiri materiale pentru repararea prejudiciului nepatrimonial produs și imputabil celor doi inculpați”. Fostul deputat susține că, prin dosarele întocmite, cei doi procurori i-ar fi afectat grav și semnificativ dreptul la onoare, la reputație, demnitate și imagine și ar fi reprezentat, în realitate, un mecanism represiv declanșat împotriva sa.

În aceeași cerere, Sebastian Ghiță susține că, „în pofida mediatizării activității nelegale desfășurate de cei doi inculpați”, este perceput încă drept un infractor de „rang înalt”.
Lucian Onea și Mircea Negulescu, foști procurori DNA, erau trimiși în judecată, în luna iulie, de către Secția Specială, pentru că l-ar fi determinat pe fostul deputat Vlad Cosma să contrafacă probe împotriva lui Sebastian Ghiță, amintește G4media.ro.

Secția Specială susține că procurorii Onea și Negulescu i-ar fi dat lui Cosma un înscris olograf pe care Ghiță își notase nume și sume de bani cheltuite în Republica Moldova ca acesta să li-l trimită prin poștă. Altfel spus, magistrații l-ar fi pus pe Cosma în situația de a planta probe, care să-l incrimineze pe Ghiță. Mai departe, Onea și Negulescu l-ar fi anchetat pe actualul fugar pentru coruperea alegătorilor din Republica Moldova pentru ca aceștia să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidențiale din 2014. 

Mai mult decât atât, amintește sursa citată, cei doi procurori DNA l-ar fi convins pe Cosma să falsifice niște tabele cu nume de alegători din Moldova și să fabrice astfel probe împotriva lui Ghiță.
 

Citeşte mai multe despre:   Sebastian Ghita,   Mircea Negulescu,   Lucian Onea