Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Scandal după interviul cu Sebastian Ghiţă: Şefa TVR, chemată la raport în Parlament

Scandal după interviul cu Sebastian Ghiţă: Şefa TVR, chemată la raport în Parlament

Un articol de: - 15 Mar 2018, 10:56
Scandal după interviul cu Sebastian Ghiţă: Şefa TVR, chemată la raport în Parlament Eveniment

E scandal după interviul acordat de Sebastian Ghiţă jurnalistului Ion Cristoiu.
Doina Gradea, şefa interimară a televiziunii publice, a fost chemată să dea explicaţii în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, după ce TVR a difuzat interviul cu "fugarul" Ghiţă.

"Stimată doamnă Director General Interimar, vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20 martie a.c. ora 12.00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalitul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat European de arestare", se arată în documentul de convocare semnat de liberalul Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, potrivit realitatea.net.

Audierea şefei TVR a fost solicitată şi de un alt membru al Comisiei de Cultură, deputatul USR Iulian Bulai, tot în contextul difuzării interviului cu Sebastian Ghiţă.
"Motivul acestei solicitări are la bază acceptul SRTV de a avea o politică editorială care să protejeze politicieni cu probleme penale daţi în urmărire internaţională. Miercuri, 14 martie 2018, TVR 1 a difuzat în prime time, alături de unele televiziuni private, un interviu realizat la Belgrad de Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiţă, politician PSD care a făcut nenumărate afaceri păguboase cu instituţiile publice româneşti şi care acum fuge de responsabilitatea faptelor sale", a precizat Bulai.