Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Secetă în județul Neamț! Mii de locuitori au fost lăsați fără apă în mai multe orașe și comune mari

Secetă în județul Neamț! Mii de locuitori au fost lăsați fără apă în mai multe orașe și comune mari

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2019, 17:24
foto: Pixabay Eveniment

Mai multe comune din județul Neamț se confruntă cu o secetă severă din cauza lipsei precipitaţiilor care a făcut ca nivelul hidrostatic din puţuri să scadă. Două oraşe şi câteva mari comune din Neamţ sunt afectate de secetă, compania ApaServ fiind nevoită să recurgă la măsuri disperate pentru a asigura necesarul de apă potabilă . 

Astfel, apa este distribuită cu presiune scăzută ziua şi noaptea, pe intervale orare, dar s-a ajuns şi la măsura întreruperii totale a apei.

 PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL ÎN LACRIMI! 'VA FI CEVA CUM NU AM MAI VĂZUT' (GALERIE FOTO)

„Din cauza nivelului scăzut al apei în puţuri, de câteva săptămâni suntem nevoiţi să furnizăm apă cu presiune scăzută, pentru a putea reface stocul din bazine. Împreună cu Apele Române am demarat o lucrare de deviere a Moldovei către puţuri, prin aducerea apei mai aproape de staţia de captare, pe albia veche a Moldovei“, a explicat inginerul Bogdan Curcudel, şef ApaServ zona operaţională Est Neamţ, potrivit adevarul.ro.

BOMBĂ ÎN CAZUL CARACAL! S-A AFLAT MORMÂNTUL ALEXANDREI MĂCEȘANU! DURERE FĂRĂ MARGINI! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Specialiştii ApaServ au menţionat că, potrivit măsurătorilor efectuate, 2019 a fost cel mai secetos an din ultimii zece ani. În două zile de la finalul lunii trecute, debitul râului Moldova a fost cuprins între 8,2 şi 9,2 metri cubi pe secundă, în timp ce media anuală este 15 mc/s. La toate acestea se adaugă efectele viiturii din anul 2018 care au distrus mai multe investiții.

CUTREMUR PUTERNIC ÎN ROMÂNIA! E ȘOC ȘI GROAZĂ! SPECIALIȘTII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VERIFICAT ÎNREGISTRAREA (GALERIE FOTO)

 

Citeşte mai multe despre:   Neamt
 
Loading...