Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Seceta usucă România! Culturile din sud și sud-est, distruse de soare (VIDEO)

Seceta usucă România! Culturile din sud și sud-est, distruse de soare (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2016, 18:54
Seceta usucă România! Culturile din sud și sud-est, distruse de soare (VIDEO) Eveniment

Seceta extremă distruge culturile, iar pământul este atât de însetat, încât a crăpat. Agricultura stă la mila cerului. Arsita a parjolit totul, porumbul s-a uscat pe camp, iar pagubele sunt uriase. Fermierii se plâng că în România, autorităţile mai degrabă îi încurcă decât să îi ajute, arată B1 TV.

Zeci de hectare de culturi arse de soare, iazuri secate si oameni disperati că la iarna nu vor avea ce sa puna pe masa. Natura se arată neîndurătoare cu fermierii. Soarele necruţător le-a pârjolit culturile, iar oamenii tem că nu se vor mai alege cu prea mult din recoltă.

Seceta usucă România! Culturile din sud și sud-est, distruse de soare

Asa stau lucrurile în judeţul Ialomiţa, una dintre zonele cele mai afectate de secetă în acest an. De luni bune aici nu a mai cazut niciun strop de ploaie.

De irigaţii nici nu poate fi vorba! Cei mai mulţi dintre cultivatorii români se luptă de la o lună la alta să supravieţuiască. Cei mai afectaţi de situaţie sunt micii agricultori. Femeia din imagini are o mică proprietate în județul Ialomița. După luni de muncă este acum nevoită să capituleze în fața secetei.

Situația este de-a dreptul disperată şi pentru fermierii mai mari care, cel mai probabil, nu-şi vor recupera nici măcar cheltuielile făcute la cultivarea terenurilor. Potrivit specialiştilor, aproximativ 70% din recolta de porumb ar putea fi compromisă după seceta din ultimele luni.

În tot acest timp, zeci de milioane de euro zac în vistieria statului fără a fi folosiți. Aproximativ 145 de milioane de euro alocate anul acesta pentru refacerea sistemului de irigaţii nu au fost utilizate pentru că, potrivit ministerului Agriculturii, ar fi durat prea mult timp să se construiască o strategie care să corespundă normelor de mediu.

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   seceta,   Pamant