Mâncarea gătită în mănăstiri este, întotdeauna,foarte gustoasă.
Mulți credincioși s-au întrebat care sunt ingredientele secrete folosite de călugari, însă răspunsul este unul neașteptat.
Mai precis, la mănăstiri totul se gătește din produse naturale.
Totodată, în perioada postului nu se folosește ulei.
“Și uleiul este tot o grasime, chiar dacă e vegetală”, explica părintele Arsenie.
Cu toate acestea, după perioada de post negru, călugării și călugărițele încep din nou să gătească mâncăruri deosebite, îmbinând rețete tradiționale, vechi de sute de ani, cu mâncărurile moderne.
Dincolo de credință, la mănăstire un lucru este cert: pentru bucătărie se folosesc doar produse naturale.
Astfel, călugării și maicile cultivă hectare întregi de legume pe care le conservă pentru anotimpul rece. Dacă au nevoie de unele alimente pe care nu le pot obține prin resurse proprii, mănăstirile fac schimb de produse, transmite7est.ro.