Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Secretarul conservă” Constantin Mândrilă, numit de Marian Oprișan la conducerea Spitalului din Focșani

„Secretarul conservă” Constantin Mândrilă, numit de Marian Oprișan la conducerea Spitalului din Focșani

Un articol de: - 17 Noi 2012, 12:40
Foto: ziaruldevrancea.ro Eveniment

PSD pregătește marea schimbare în sistemul sanitar din Vrancea cu un membru de partid acuzat de furt pe timp de calamitate.

Constantin Mândrilă, poreclit "secretarul conservă" pentru că a furat din alimentele sinistraţilor, a reuşit să câştige concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani cu nota 9,58, în condiţiile în care lucrarea i-a fost corectată de colegii săi de la Partidul Social Democrat.

„Mândrilă a fost implicat într-un dosar de furt în 2005, când în apartamentul său au fost găsite 150 conserve din carne de porc însemnate, fiind ajutoare din rezerva de stat a României. Acestea au ajuns la el acasă prin intermediul șoferului, câțiva vecini au văzut, s-au revoltat, au confiscat o conservă și au făcut o reclamație la poliție”, precizează jurnalista Silvia Vrânceanu.

Atunci a primit o condamnare de 3 luni cu suspendare.

Întâmplarea s-a petrecut în anul 2005, când Constantin Mândrilă ocupa funcția de secretar al prefecturii Vrancea. Acum, acesta a obținut postul de manager al spitalului de urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani.

În urmă cu două săptămâni, Constantin Mîndrilă a apărut pe lista candidaților care doresc să conducă cel mai mare spital din Vrancea, o instituție cu 1.400 de angajați și un buget de cel puțin 5-6 milioane de euro.

Mândrilă ocupă în prezent funcția de city manager la Primăria orașului Odobești din 2008, conduce ca un ajutor de primar, dar nimeni nu i-a atras atenția că nu are voie să își o pâine în sistemul bugetar.

După ce Consiliul de Administrație al Spitalului va valida rezultatul concursului, va trimite o adresă Ministerului Sănătăţii pentru a emite un ordin prin care Constantin Mândrilă să fie numit în funcţia de manager general.

Secretarul conservă, director la spitalul din Focșani
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Marian Oprisan