Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Secretarul de stat Andrei Baciu: Spitalul Fundeni nu se va transforma în următoarele zile în spital care va trata pacienţi COVID. La ATI s-ar câştiga foarte puţine locuri

Secretarul de stat Andrei Baciu: Spitalul Fundeni nu se va transforma în următoarele zile în spital care va trata pacienţi COVID. La ATI s-ar câştiga foarte puţine locuri

Un articol de: Elena Stanciu - 20 Apr 2021, 22:01
Secretarul de stat Andrei Baciu: Spitalul Fundeni nu se va transforma în următoarele zile în spital care va trata pacienţi COVID. La ATI s-ar câştiga foarte puţine locuri Foto: facebook.com/Andrei.Baciu Eveniment

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu, care deține în prezent o parte dintre atribuțiile de ministru, a explicat, marți, că Spitalul Fundeni nu va putea prelua, în următoarele zile, pacienți infectați cu coronavirus.

Baciu spune că a mers la unitatea medicală să vadă care este situația și a constatat că s-ar câștiga foarte pușine locuri de terapie intensivă, ceea ce ar fi în detrimetul pacienților cu alte boli.

"Cu privire la Spitalul Fundeni, nu se va transforma în următoarele zile în spital care va trata pacienţi COVID, pentru că, pe de o parte, am fost în cursul zilei de vineri să văd respectiva locaţie, paturile de pe secţie, sigur, spitalul se prezintă foarte bine, însă instalaţia electrică, spre exemplu, nu a fost testată cel puţin pentru condiţii care să aibă o solicitare destul de mare. Pe de altă parte, la Terapie intensivă s-ar câştiga foarte puţine locuri, patru mai exact, dar acest lucru s-ar face în detrimentul aproape a tuturor specialităţilor chirurgicale, aceşti pacienţi având nevoie de Terapie intensivă ulterior, şi a altor tipuri de pacienţi cu diverse patologii non-chirurgicale. Trebuie să ţinem cont că s-au identificat soluţii de paturi în jurul Bucureştiului, practic, regiunea este cea care contează", a declarat Andrei Baciu.

În ceea ce privește situația de la Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu”, oficialul guvernamental a spus că aici nu vor fi internați pacienți adulți.

"Suplimentar, la Spitalul «Grigore Alexandrescu» nu se vor interna pacienţi adulţi, ci, dimpotrivă, se va creşte numărul de locuri la Terapie intensivă pentru copii. Este identificat un număr de câteva locuri de Terapie intensivă în care sunt copii internaţi, copii cu COVID, locuri care pot fi ulterior transformate în locuri de adulţi, astfel încât în respectivele locuri nu vor mai fi internaţi copii, ci aceştia se vor interna la locurile de la «Grigore Alexandrescu», dacă situaţia o va impune, oricum putând beneficia de servicii medicale la o calitate maximală la «Grigore Alexandrescu»”, a mai precizat Andrei Baciu.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Baciu